L'INCENDI DEL CAMP NOU

Messi i el cas de les xarxes socials: «Em sembla estrany que passi una cosa així»

El capità del Barça explica que la versió que els va donar Bartomeu va ser la mateixa que va oferir en públic

marcosl52307705 barcelona  15 02 2020   deportes         el  rbitro cuadra f200219194536

marcosl52307705 barcelona 15 02 2020 deportes el rbitro cuadra f200219194536 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lionel Messi i els altres capitans del Barça (Sergio Busquets, Sergi Roberto i Gerard Piqué) saben que la polèmica de les xarxes socials involucra el club igual que l’opinió pública.

Els jugadors van sentir la versió de Josep Maria Bartomeu que hores abans havia ofert el president del club a l’acte d’entrega del premi de periodisme Manuel Vázquez Montalbán: que el Barça havia contractat l’empresa I3 Ventures una tasca de «monitoratge» de les xarxes socials però que no havia «encarregat» una tasca de difamació i maledicència sobre els seus propis jugadors (Messi i Piqué, entre ells), exjugadors (Xavi, Guardiola), expresidents (Joan Laportra) i ex i futurs candidats a la presidència com Agustí Benedito i Víctor Font.

En el cas concret de Messi, en alguns comptes s’havien burlat del caràcter d’Antonella Roncuzzo i s’insinuaven raons fosques perquè no volgués renovar. Piqué, per la seva part, va rebre crítiques d’aquests perfils que eren propietat de l’empresa contractada pel Barça quan va adquirir l’Andorra FC.

«Em sembla estrany que passi una cosa així», opina Messi després de sentir les explicacions de Bartomeu, que dimarts a la tarda va acudir a l’entrenament expressament per parlar amb els jugadors. El davanter argentí afirma, en una entrevista a ‘Mundo Deportivo’, que «el president ens va explicar als capitans en privat el mateix que va fer públic».

Investigació en marxa

A més de negar la participació i el coneixement del Barça en aquesta campanya, Bartomeu va garantir al grup que s’obriria una investigació per conèixer el succeït i depurar responsabilitats. Aquest dimecres, per exemple, s’ha reunit la comissió delegada de la junta.

Notícies relacionades

«Deien també que hi hauria proves. Caldrà esperar a veure si és veritat o no. No en podem dir gaire cosa però sí que podem esperar a veure què passa amb tot això. A mi, la veritat, em va semblar estrany», reconeix Messi, que es va assabentar del conflicte quan va arribar a Barcelona dimarts des de Dubai.

El dia anterior, dilluns, havia esclatat la notícia quan la Cadena Ser va revelar que I3 Ventures gestionava comptes a Facebook i Twitter que s’utilitzaven per erosionar i atacar personalitats del Barça. El club blaugrana va emetre una nota pública desmentint la informació, però més tard l’emissora de ràdio va oferir documents que provaven la relació d’aquesta empresa amb els comptes.