crisi blaugrana

Bartomeu reuneix avui el nucli directiu per donar explicacions sobre l'escàndol de les xarxes socials

El president blaugrana es veurà aquesta tarda amb la comissió delegada del club i no es descarta cap escenari

bartomeu

bartomeu / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, donarà aquest dimecres a la tarda explicacions al nucli dur de la directiva blaugrana durant una reunió de la comissió delegada de la junta i no es descarta cap escenari. La reunió es produeix després que esclatés la crisi desencadenada per la campanya de desprestigi encadenada per l’empresa I3 Ventures, amb la qual el Barça va rescindir el contracte dimarts, segons va anunciar el president Josep Maria Bartomeu.

El president blaugrana ja va mantenir dimarts a la tarda un contacte amb els capitans blaugrana i amb l’entrenador, Quique Setién, a qui va voler donar explicacions sobre la crisi de les xarxes socials. La cadena SER va destapar que una empresa contractada pel Barça per gairebé un milió d’euros per monitorar la conversa a les xarxes socials del Barça i Bartomeu es va dedicar a crear comptes des dels quals es difamava jugadors com ara Piqué i Messi, exjugadors com Xavi, Puyol i Guardiola, i candidats a la presidència, com Víctor Font.

En aquesta ocasió, Bartomeu es reunirà a les instal·lacions del club amb els vicepresidents del Barça; amb el CEO del club, Òscar Grau, i amb la secretària de la junta Maria Teixidor, que són els que formen part de la comissió delegada.

Situació tensa

Notícies relacionades

La situació dins de la junta és tensa. Alguns d’ells se senten enutjats al veure’s arrossegats en un escàndol del qual no tenien constància i perquè desconeixien l’elevada suma pagada a l’empresa establerta a Buenos Aires. Alguns d’aquests responsables acusen Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu, de contractar I3 Ventures, tot i que aquest no va entrar a formar part del club fins al 2018. El Barça va entrar a la cartera d’I3 Ventures a finals del 2017, tot i que Masferrer assessorava des d’abans Bartomeu de manera externa.

No es descarta, per tant, que aquest sigui acomiadat, i tampoc un avanç electoral. Dependrà del grau d’indignació que exposi en la reunió d’avui la cúpula directiva. La marxa de directius deixaria encara més debilitat Bartomeu, que a sobre es va trobar ahir a la nit que un pes pesant de la plantilla, Gerard Piqué,titllava de «titella» un periodista defensor de la junta. Una fractura amb el vestidor i també dins de la junta faria poc sostenible el compliment del mandat presidencial, que conclou l’estiu del 2021.