aquest dissabte

El Barça i el Getafe sortiran al Camp Nou amb nenes i nens xinesos

Acció solidària impulsada pels dos clubs per denunciar l'«estigmatització» i «discriminació» contra la Xina pel coronavirus

jcarbo45665479 bara181028200235

jcarbo45665479 bara181028200235 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

El partit d’aquest dissabte (16 hores) que enfronta el Barça i el Getafe al Camp Nou, estarà precedit per una acció solidària impulsada pel club blaugrana per mostrar el recolzament i la solidaritat amb el poble xinès per la crisi del coronavirus. Una acció en què també s’ha implicat el Getafe, i en el marc de la qual, els jugadors dels dos equips saltaran al terreny de joc acompanyats pels nens i nenes de la Penya Dracs Units Xinesos pel Barça, que lluiran una samarreta amb el missatge: ‘Stronger together’ (Units som més forts) i amb un petit text en xinès que significa ‘Ànims, Xina’. Així mateix, al centre del terreny de joc es desplegarà una lona on també es podrà llegir el lema de l’acció en anglès i xinès.

Segons el club, el lema ‘Stronger together’ vol posar de manifest que en un món globalitzat, «l’esclat d’una epidèmia com el coronavirus és una cosa que pot succeir en qualsevol lloc i moment, i pot afectar qualsevol persona. Una situació davant de la qual el missatge ha de ser el de mantenir-se units davant de l’adversitat». 

A través d’aquesta acció, el Barça vol, a més, «enviar un missatge en contra de l’estigmatització  i els casos de discriminació que està patint la població xinesa des de l’aparició del coronavirus. La lluita contra l’exclusió social i la discriminació és una de les línies d’actuació de la Fundació del Barça i, en casos com aquest, l’objectiu és, sobretot, sensibilitzar contra la discriminació de persones pel seu origen, raça o ètnia», afirma l’entitat.

El Barça a la Xina

Notícies relacionades

El Barça manté una estreta relació esportiva i social amb la Xina. Des del 2013, compta amb una oficina permanent a Hong Kong i, segons l’últim estudi de l’empresa Kantar del 2019, «el Barça és el club de futbol europeu més conegut i seguit en aquest país. Aquest fet es fa evident a través de les plataformes digitals en què el Barça compta amb més de 9 milions de seguidors, situant-lo com el millor club de futbol ‘online’ a la Xina», prossegueix la nota del club.

«Davant de la crisi sanitària que està vivint la Xina amb el coronavirus i aprofitant el ressò a nivell mundial d’un partit de futbol al Camp Nou, el Barça vol expressar un missatge de recolzament i solidaritat amb el poble xinès. Com un dels clubs més estimats de la Xina, i conscients de la nostra responsabilitat, volem fer també una crida per evitar que ningú es pugui sentir exclòs davant d’aquesta situació tan complexa», ha afirmat Emili Rousaud, vicepresident institucional del Barça.

Temes:

Xina Coronavirus