ANÀLISI TÀCTICA

Les claus tàctiques del Betis-Barça: Sobreviure a una mala defensa

Messi regala tres assistències de gol per superar una primera part plena de desconcert i problemes

marcosl52216499 sevilla  spain   february 9  lionel messi of fc barcelona  d200210001554

marcosl52216499 sevilla spain february 9 lionel messi of fc barcelona d200210001554 / Soccrates Images

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

1.- El rombe no va donar consistència defensiva

De nou, Setién va canviar de dibuix. No va jugar ni amb una línia de tres centrals com al seu debut ni tampoc amb el 4-3-3 característic de Valverde. A Sevilla, el tècnic càntabre va fer servir un vestit nou refugiant-se en el 4-4-2, va deixar Arturo Vidal a la punta d’un rombe de quatre centrecampistes i va situar Messi i Griezmann com a únics davanters.

No només va modificar notablement el sistema sinó que també va introduir novetats en totes les àrees estratègiques de l’equip. Algunes d’obligades. Umtiti va fer de central destre per la sanció de Piqué. Va fer seure Alba i va fer sortir Junior al lateral esquerre mentre Vidal i Griezmann recuperaven la titularitat.

Tot i que ni tan sols amb quatre centrecampistes el Barça va tenir solvència defensiva. En menys de mitja hora ja havia encaixat dos gols, víctima dels desajustos de Ter Stegen en cada acció ofensiva del Betis. I cada pilota perduda era una condemna davant del caos blaugrana.

2.- Fekir va sotmetre a una tortura Semedo i Umtiti

I, de sobte, Fekir va disfrutar la nit somiada a Sevilla. Escorat a la banda esquerra, va trobar el paradís per sacsejar el Barça en els dos primers gols del Betis. A la jugada del penal va traçar un còmode eslàlom de fora cap a dins, sense que Semedo o Umtiti s’interposessin al seu camí fins que la pilota va tocar la mà esquerra de Lenglet. Penal i 1-0 en contra per al Barça, que cometia errors a la sortida de la pilota, especialment el flanc dret.

O sigui, a la zona de Fekir, que primer sotmetia Semedo i després va torturar Umtiti. No el podien detenir ni amb faltes. En tres minuts, Sergi Roberto i Arturo Vidal van veure targeta groga en el seu estèril intent de frenar-lo. I Fekir després va ser expulsat.

3.- Messi regala tres assistències de gol

Notícies relacionades

No va afinar en la rematada. Gens, perquè Leo Messi va tenir tres bones ocasions per marcar. En les tres sempre topava amb Joel Robles, el porter del Betis, que li va saber tancar tots els camins. En la primera meitat, el porter va estar atent cobrint espais quan Messi va controlar la pilota amb l’esquerra i va rematar amb la dreta. Robles la va parar.

Després, a la segona meitat, el mateix. En aquest cas amb dos xuts poc messiànics perquè anaven a mitja altura. En tots dos el porter del Betis va ser molt àgil. Malgrat tot, l’astre argentí no es va desanimar. I va tenir la possibilitat de regalar tres assistències de gol. La primera va ser una tradicional de Leo. No va buscar Jordi Alba, que era a la banqueta, sinó De Jong, que va envair amb encert l’àrea andalusa. I just al temps afegit de la primera meitat va servir la segona assistència amb una falta frontal. El mateix camí va fer servir a la tercera. Leo no va rematar, va assistir.