LA SUPERCOPA D'ESPANYA

El Barça femení persegueix el primer títol de l'any a la Supercopa de Salamanca

L'atractiva semifinal de dijous contra l'Atlètic és el plat fort del nou torneig

bara-okk

bara-okk

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ubicat a dalt de tot d’una Lliga que se li resisteix des del 2015, amb 16 victòries i 2 empats, el Barça arriba a la nova Supercopa d’Espanya sense conèixer la derrota en aquest curs. L’equip de Lluís Cortés està preparat per a un 2020 històric en el qual s’acumulen els objectius. El primer és recuperar el tron a la Lliga Iberdrola després dels tres últims títols de l’Atlètic (2017, 2018 i 2019) i el de l’Athletic  el 2016. La Champions, amb el meravellós record de l’aventura de l’any passat, sempre il·lusiona, però el primer repte és la Supercopa de Salamanca.

La primera edició del torneig, amb un format de final a quatre similar al que es va estrenar a l’Aràbia en la categoria masculina, reuneix el campió de l’última Copa de la Reina (la Reial Societat) i els tres primers de la passada Lliga (Atlètic, Barça i Llevant). 

Final anticipada

La semifinal amb aires de final anticipada tindrà lloc aquest dijous (20.00 hores, Teledeporte). És el xoc entre les dues grans potències del futbol femení d’Espanya que busquen un lloc a la gran final, que se celebrarà diumenge a les 12.00 hores a El Helmántico.

«No som favorits, ni vam guanyar la Copa ni vam huanyar la Lliga, però sí que intentarem conquerir aquesta Supercopa. Aquest any anem millor a la Lliga, tot i que ens espera una competició totalment diferent. És un títol en joc, l’afrontem amb un plus d’il·lusió i motivació. Cal apartar la Lliga uns dies. Coneixem bé el rival, però això és una arma de doble tall», va reflexionar aquest dimecres el tècnic Lluís Cortés.

Horari polèmic

Tot i que el preparador blaugrana no ho admeti amb claredat, el Barça és el primer candidat per aconseguir el trofeu, però l’Atlètic sempre suposa un rocós rival. L’últim precedent és molt pròxim: el 0-0 del passat 25 de gener a la Ciutat Esportiva Wanda de Alcalá de Henares en un duel marcat per l’apagada televisiva.

«No som favorits, l’any passat no vam guanyar ni la Copa ni la Lliga, però anem a buscar aquesta Supercopa amb il·lusió», diu Lluís Cortés

A la Supercopa tots els partits tenen cobertura televisiva, però la polèmica arriba amb l’horari de la segona semifinal, encaixonada entre els partits de la Copa masculina del Madrid i el Barça. «Hem lluitat molt per donar visibilitat al futbol femení i són una pena aquestes coincidències. Complica les coses, però és una cosa que jo no puc controlar. És un format atractiu, pot passar de tot. Cal canviar el xip», va apuntar la capitana Vicky Losada, acabada de recuperar d’una lesió.

Cortés s’ha portat 22 jugadores a Salamanca, però quatre d’elles no tenen encara l’alta mèdica: Van der Gragt, Mariona, Graham i Jenni Hermoso. No viatgen les lesionades Melanie Serrano, Hamraoui i Andrea Falcón.

Duel recurrent

Notícies relacionades

La semifinal no serà l’últim pols entre blaugrana i matalasseres, ja que jugaran els quarts de final de la Champions (25 de març i 1 d’abril). A la Lliga, les madrilenyes ocupen la segona plaça, a nou punts del líder. Només van perdre un partit, precisament davant del Barça el setembre (6-1), però ja han comptat amb tres entrenadors durant la temporada. 

La cita arriba en un moment convuls del futbol femení, immers encara en l’interminable problema de la firma del conveni col·lectiu. El primer títol de l’any està en joc i el Barça no s’ha de despistar. En un format curt i sense marge d’error, qualsevol badada pot resultar fatal.