GUERRA CIVIL AL CAMP NOU

Messi condemna Abidal i obre una crisi profunda al Barça

El futbolista argentí critica el director tècnic per unes declaracions en les quals el francès atribuïa als jugadors la destitució de Valverde

«Caldria donar noms perquè, si no, se'ns embruta a tots i es diuen coses que no són certes», respon l'astre

messi / periodico

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al Barça ha començat una guerra civil d’imprevisibles conseqüències. En un moment en què s’anava pacificant el panorama amb la quarta victòria en cinc partits de Quique Setién i només quedava alterat pel nou cop de la lesió d’Ousmane Dembélé que descarta la seva reaparició aquesta temporada, el conflicte s’instal·la en el Camp Nou.

Josep Maria Bartomeu es troba en una altra cruïlla, obligat a prendre decisions dràstiques. Potser no li queda més remei que acomiadar el quart secretari tècnic en cinc anys (després d’Andoni Zubizarreta, Robert Fernández i Pep Segura) com a mal menor si no vol passar a la història com el president que va perdre Lionel Messi.

Perquè allà rau l’enèsim cisma al si del club, encara agitat per la «ruptura completa del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta» a l’endemà de comunicar que Dembélé només s’havia retirat de l’entrenament de dilluns per «fatiga muscular». La possibilitat que hi hagi eleccions anticipades abans del 2021 acaba de sorgir.

Abidal culpa l’equip

Les declaracions d’Eric Abidal al diari ‘Sport’ en les quals afirmava que no havia ofert a Xavi Hernández la banqueta del Barça quan la directiva meditava la destitució d’Ernesto Valverde va provocar un terratrèmol al Camp Nou. La prova més evident va ser la furibunda i inusual resposta que va desencadenar en Messi a través de les xarxes socials.

El capità blaugrana no defensava tant Xavi com atacava Abidal per les insinuacions de l’executiu, en les quals donava a entendre que Bartomeu es va veure induït a forçar el relleu de la banqueta per culpa de l’actitud dels futbolistes. I Messi no passava per aquí.

Muntatge del text publicat a Instagram per Messi on critica Abidal

Assumir responsabilitats

A través d’un text escrit a Instagram, Messi va exigir a Abidal que «donés noms» i que, en qualsevol cas, es responsabilitzés de la tasca que li correspon i «de les decisions que prenen» els tècnics. Entre elles, la d’elegir entrenador (Quique Setién va obtenir el lloc després de les successives negatives de Xavi, Ronald Koeman, Mauricio Pochettino i Massimiliano Allegri) i la de fitxar o no jugadors: cap al mercat d’hivern). Els jugadors –assegura Messi– assumeixen «el que passa a la pista»  i són «els primers en reconèixer quan no vam estar bé».

«Caldria donar noms perquè, si no, se’ns embruta a tots i es diuen coses que no són certes», és la contundent resposta de Messi a Instagram. Com si s’hagués donat per al·ludit pel seu excompany (2007-2013). 

Molts jugadors no estaven satisfets ni treballaven gaire i també hi havia un tema de comunicació interna. Eric Abidal

«Olorar» detalls» detalls

«Quan mirava els partits no es fixava en el resultat sinó en com es jugava, la tàctica, el treball dels jugadors que no jugaven gaire. Em fixo en aquests detalls. Molts jugadors no estaven satisfets ni treballaven gaire i també hi havia un tema de comunicació interna. La relació entrenador-vestidor sempre ha sigut bona, però hi ha coses que com a exjugador puc sentir. Vaig comunicar al club el que pensava i calia prendre una decisió», va explicar Abidal al diari ‘Sport’. També va parlar per a ‘Mundo Deportivo’.

La irrupció de Messi, per dura de contingut i pel destinatari de la seva diatriba, només tenia un precedent. Ens hem de remuntar a desembre del 2013, quan va respondre a Javier Faus, llavors vicepresident econòmic del Barça. El dirigent mostrava perplexitat amb les freqüents renovacions de Messi.

«Caldria donar noms perquè, si no, se’ns embruta a tots i es diuen coses que no són certes». Lionel Messi

«El senyor Faus no sap res de futbol»

Notícies relacionades

Messi llavors tampoc va callar. «El senyor Faus és una persona que no sap res de futbol i vol manejar el Barça com si fos una empresa, i no ho és. El Barcelona és un dels equips més grans del món i ha de ser representat pels millors dirigents també», va dir enfadat l’astre argentí, puntualitzant que «mai» havia demanat cap augment.

Faus, vicepresident a la llista de Sandro Rosell (2010), va dimitir el 2015 i no es va integrar a la candidatura continuista de Bartomeu.