Dembélé es perd la temporada per una altra lesió greu

L'extrem francès té «una ruptura completa del tendó proximal del bíceps femoral de la cama dreta»

Setién es queda amb només dos davanters del primer equip (Messi i Griezmann) en el tram decisiu

marcosl50654722 barcelona   29 10 2019   deportes   dembele en la grada por 200126133036

marcosl50654722 barcelona 29 10 2019 deportes dembele en la grada por 200126133036 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Males notícies per a Ousmane Dembélé. I males notícies per al Barça. El club blaugrana ha emès un comunicat mèdic en què ha informat que el davanter francès s’ha tornat a trencar i s’exposa, així, a perdre’s la resta de la temporada. Dembélé ja va abandonar l’entrenament de dilluns passat amb «molèsties a la cuixa dreta», conseqüència, segons el Barça «d’una fatiga muscular». El 2017 va patir una ruptura del bíceps femoral de la cama esquerra; el 2020 s’ha trencat el mateix múscul, però de la cama dreta.

Però aquesta fatiga s’ha convertit finalment en «una ruptura completa del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta». Una greu lesió muscular, el període de baixa del qual no ha sigut determinat pel club blaugrana. Però Quique Setién es queda sense «el fitxatge extraordinari», com ell mateix l’havia qualificat, confiat com estava en l’imminent retorn del francès.

Dembélé havia realitzat una part de la recuperació a Doha (Qatar) i se sentia gairebé a punt fins que en la sessió de dilluns va notar aquestes molèsties que han sigut, en realitat, el pròleg d’una altra garrotada per al jugador, que encadena ja 10 lesions musculars des que va fitxar pel Barça procedent del Dortmund, previ pagament de 105 milions d’euros més 40 en variables. A Alemanya no havia tingut cap problema muscular. Però va arribar al Camp Nou i tot va canviar per mal.

Fitxatges de la Lliga sol

El Barça només podria realitzar un fitxatge de la Lliga espanyola o d’un jugador que estigui a l’atur si es confirma que Dembélé estarà cinc mesos de baixa. No existeix, per tant, cap possibilitat legal de reforçar l’equip de cara a la Champions, perquè, a més, el club ha malgastat aquesta opció al no realitzar cap contractació en el mercat d’hivern, que es va tancar el 31 d’agost.

Just quan afrontava la desena setmana de la seva recuperació, desena i última, Dembélé s’ha trencat. S’ha trencat de nou. Només ha jugat el 18% de minuts possibles en la Lliga. Però Setién creia que el tindria a les seves mans per a la fase decisiva de la temporada, una cosa de la qual ja es pot anar acomiadant. Així, tindrà menys recursos a la davantera després de la marxa de Carles Pérez a la Roma i d’Abel Ruiz al Sporting de Braga.

De Getafe al caos de lesions

El Barça es queda en una situació molt feble en l’atac. El club ha precisat que en les pròximes hores determinarà el tractament que seguirà el jove francès per a la seva recuperació. Tot va començar a Getafe fa dos anys i mig. El setembre del 2017, Dembélé es va fer una ruptura del bíceps femoral de la cama esquerra, que el va fer estar quatre mesos de baixa després de ser intervingut pel doctor finlandès Sakari Orava.

No es descarta, per tant, que hagi de tornar a passar pel quiròfan, tot i que el Barça no ha donat, de moment, cap pista. Però l’absència de Dembélé, unida a la de Luis Suárez, genera un terrible problema per a Setién, perquè s’exposa, a més, a sobrecarregar físicament Messi i Griezmann, els seus dos únics davanters sans del primer equip.

Sisena ruptura muscular 

Es tracta de la sisena ruptura muscular que pateix Dembélé des que va aterrar al Camp Nou per suplir la marxa de Neymar al París SG. Després de les del tendó del bíceps femoral de la cama esquerra a Getafe (setembre del 2017), va patir una altra del múscul semitendinós d’aquesta mateixa cama (gener del 2018), unida a una altra ruptura al mateix bíceps femoral (març del 2019). Els problemes es van traslladar llavors a la cama dreta: ruptura al bíceps femoral (maig del 2019). Després, van tornar a l’esquerra amb una altra ruptura del bíceps femoral (agost del 2019) i ara (febrer del 2020) pateix «la ruptura completa del tendó proximal del bíceps femoral de la cama dreta».

Plantilla precària

Ara mateix, el nou entrenador només disposa de Messi i Griezmann per encarar el tram decisiu de la temporada. Ansu Fati, la juvenil estrella emergent, té fitxa del filial. I el Barça ha renunciat en el recent mercat hivernal a la possibilitat de reforçar l’atac, de manera que el panorama és depriment per a Setién, obligat a buscar en el filial (Collado, Kike Saverio, Rey Manaj...) per tenir, almenys, jugadors per omplir la banqueta, mentre Dembélé entra, de nou, a la infermeria.

En realitat, no ha sortit en tota la temporada d’allà. Dels 31 partits que ha jugat el Barça aquesta temporada, Dembélé només ha participat en nou. I en només dos (Athletic i Leganés) ha completat els 90 minuts. 


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que passarà a actualitzar d’aquí uns quants minuts. Si voleu rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres, us podeu descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, doneu-vos d’alta als nostres butlletins informatius. També us podeu subscriure per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament a casa, així disfrutareu de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al Club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!