LA HISTÒRIA MAI EXPLICADA

Abidal i Grau li van dir a Xavi que la plantilla ja no volia Valverde

Víctor Font, futur candidat a la presidència del Barça, va reconèixer, a la COPE, que els responsables del Barça van provar de convèncer Xavi amb aquest argument

«Vaig témer, sí, que Xavi acceptés el lloc i l'utilitzessin com un pedaç», reconeix Font, que descarta que Bartomeu volgués torpedinar el seu projecte electoral

rozas51676043 grau abidal dembele de twitter 10 01 2020200131013935

rozas51676043 grau abidal dembele de twitter 10 01 2020200131013935

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

És possible que, a poc a poc, es vagin sabent més coses de com, quan i per què Josep María Bartomeu va decidir prescindir, de sobte, dels serveis d’Ernesto Valverde. Pocs es van creure les escassíssimes explicacions que va oferir el president blaugrana en la presentació del nou tècnic, Quique Setién, quan va argumentar que el ‘Txingurri’ ja sabia que això podia passar i que era el moment de donar-li un impuls a l’equip.

Si algú va pretendre trobar, aquell dia, més raons en la brevíssima exposició i curtíssimes respostes a les preguntes dels periodistes d’Eric Abidal, la decepció va ser encara més gran, ja que el secretari blau grana ni tan sols va anomenar Ernesto Valverde i, per descomptat, tampoc li va agrair la feina feta. Ni Ramon Planes, ajudant d’Abidal, ni Óscar Grau, CEO del Barça, implicats en el relleu, han dit cap paraula sobre aquest tema.

El que sí que sembla confirmar-se, una vegada escoltada amb deteniment l’entrevista que ahir a la nit va concedir l’empresari Víctor Font a ‘El Partidazo’, de la COPE, programa líder de la nit esportiva a Espanya, és que tant Abidal com Grau, en la seva visita a Xavi Hernández, a Doha (Qatar), on entrena el popular Al-Sadd, van provar d’aconseguir, per activa i per passiva, amb tota mena d’arguments que l’excentrecampista blaugrana acceptés «ja mateix» ser el nou entrenador del Barça.

Va témer que s’enganyés Xavi

I per això, segons va reconèixer Font, amic personal de Xavi, pedra angular del seu projecte electoral i, possiblement, màxim responsable esportiu en cas que l’empresari de Granollers guanyi les eleccions de l’any que ve, Abidal i Grau li van dir que la situació era excepcional i crítica, «ja que els jugadors ens han fet saber que ja no volen Valverde».

Font va explicar que parla «gairebé cada dia amb Xavi» i per això li van preguntar si li constava que els enviats especials del Barça per captar Xavi havien esgrimit, per convèncer-lo, el rebuig de la plantilla a Valverde. «Sí, em consta, com a vostè», li va dir, molt escaridament, Font a Miguel Rico, que va ser qui li va formular la pregunta.

Víctor Font, ahir a la nit, als estudis de la Cadena COPE, a Barcelona. / CADENA COPE CATALUNYA

Tot sembla indicar, en efecte, que alguns jugadors del Barça van expressar la seva desconnexió amb Valverde als directius que van viatjar amb l’equip a l’Aràbia Saudita per disputar la Supercopa d’Espanya. Aquestes queixes, segons ha pogut saber ‘El Periódico’, es van produir abans de la semifinal amb l’Atlètic de Madrid i, pel que sembla, no van partir de Leo Messi i Luis Suárez, dos dels homes forts de l’equip, sinó d’alguns centrecampistes descontents amb l’escàs protagonisme que estaven tenint amb el ‘Txingurri’.

Font va reconèixer, en la xerrada amb la COPE, que va témer que Xavi acabés acceptant l’oferta d’Abidal i Grau –si va viatjar el CEO és perquè l’oferta era ferma, duradora, àmplia i important econòmicament–, malgrat que li consta que l’estrella blaugrana està entusiasmat amb la seva participació en el projecte electoral. «Vaig témer que utilitzessin Xavi com un pedaç, ja que això l’hagués perjudicat, però Xavi és molt intel·ligent i va prendre una sàvia decisió».

«Tot i que guanyi la Champions, Setién no serà el nostre entrenador, de la mateixa manera que Neymar ja ens sembla aigua passada»

Víctor Font

Futur candidat a la presidència del FC Barcelona

Font està absolutament convençut que el viatge d’Abidal i Grau a Qatar va ser més fruit de la desesperació i, sobretot, de la falta de projecte que regna al Barça «que una maniobra de la futura candidatura continuista per arrencar-nos una de les pedres angulars del nostre projecte electoral». Font està convençuda que «el fitxatge de Xavi comptava amb l’aval del vestidor i, per tant, Bartomeu va pensar que podia ser la solució. És clar que, després, van continuar donant batzegades i van temptejar moltes altres opcions».

Sense política esportiva

El futur candidat a la presidència del Barça, que va reconèixer que celebra molt el moment en què el Reial Madrid és eliminat a cada Champions «ja que les tres Champions seguides que hem patit han sigut terribles, ¡un drama!», no només va parlar de Xavi com a home decisiu en el futur blaugrana, sinó també de «crear les condicions adequades perquè Pep Guardiola torni algun dia al Barça, al lloc que vulgui, i grans ídols, futbolistes i persones com Iniesta o Puyol puguin encaixar en la futura estructura que estem preparant perquè el Barça visqui els últims tres o quatre anys de Leo Messi amb triomfs. Aquesta transició ha de preparar-se amb intel·ligència i en equip, ja que el nostre no és un projecte presidencialista sinó d’equip, de les persones».

Notícies relacionades

Font va mostrar la seva preocupació per la forma i les maneres com es va acomiadar Valverde i va assegurar que, malgrat que tingui contracte en vigor, Quique Setién no entra en els seus plans, ni tan sols guanyant la Champions «ja que el nostre projecte és a mitjà i llarg termini i posarem les persones que pensem més adequades per a cada lloc».

«És evident», va continuar explicant Font, «que tant l’acomiadament de Valverde com l’intent de contractació de RodrigoFernandes, fins a l’anècdota de Bakambú demostra que el club no té una política esportiva clara, ni tan sols un projecte, i va donant batzegades sense sentit». I sí, en l’entrevista del ‘Partidazo’ també es va parlar de noms propis i Font va descartar, en cas de victòria electoral, la tornada de Neymar perquè «és aigua passada» i sobre Mbappé va dir que li semblava un gran futbolista però que seria cosa dels responsables esportius decidir si li interessa o no al Barça».