LA DECISIÓ

Xavi diu que 'no' al Barça ara per ara

El tècnic rebutja l'oferta de Bartomeu de tornar de manera immediata per succeir Valverde

xavi2

xavi2

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

Xavi ha dit que no al Barça. Ha dit que no és el moment, just ara en plena temporada, amb l’equip de Valverde líder de la Lliga i ell aspirant a guanyar el pròxim divendres la Copa de Qatar, de tornar al Camp NouEric Abidal, secretari tècnic del club blaugrana, i Òscar Grau, CEO de l’entitat, tornen amb les mans buides de Doha perquè Xavi demana temps. Segons fonts del club consultades per aquest diari, ha transmès les seves ganes d’asseure’s a la banqueta blaugrana, però considera que ara no toca. El juny, ja ho veurem.

Demana Xavi temps per pensar. I temps, sobretot, per reflexionar si a final d’aquesta temporada assumeix la proposta del Barcelona, que amb aquests sorprenents moviments per succeir a Valverde ha aixecat una crisi esportiva, després de la pèrdua de la Supercopa d’Espanya, d’imprevisibles conseqüències.

Xavi vol acabar la temporada amb l’Al-Sadd i després decidir el seu futur. El Barça, mentrestant, queda en una situació extremadament complexa a l’haver-se transmès, gairebé en directe, les converses amb l’excapità blaugrana. Valverde no havia sigut informat de cap d’aquests moviments d’Abidal  i Grau, que seguien les ordres directes del president Josep Maria Bartomeu, que ha controlat tota l’operació des de la distància.

L’excentrecampista s’ha reunit fins a tres ocasions en aquests tres últims dies amb els representants barcelonistes que van volar a Doha (Qatar) des de Jiddah (Aràbia Saudita) i, malgrat la seva il·lusió d’asseure’s a la banqueta blaugrana, ha optat finalment per un ‘no’ a assumir l’equip a meitat de temporada.

 Seguir o dimitir

Ara, la figura de l’encara entrenador blaugrana queda fins i tot molt més qüestionada que després de la dramàtica derrota a Anfield. Sap Valverde i saben tots que si Xavi hagués dit que sí ara mateix ja no s’asseuria aquest diumenge a la banqueta del Camp Nou en el duel contra el Granada.

Queda per veure si el club insisteix a buscar una altra alternativa al Txingurri de forma immediata o el manté en el càrrec. En cas de ser així, viuria Valverde uns mesos d’agonia esportiva, sabent que té data de caducitat, un fet que, d’altra banda, ell mateix tenia assumit en el seu tercer any de contracte. No es descarta tampoc que el tècnic opti per presentar la dimissió en les pròximes hores. Li toca a ell reflexionar sobre això.

Notícies relacionades

L’equip té aspiracions en les tres grans competicions a què s’enfronta: Lliga (en què és líder), Champions (va arribar a vuitens de final sobrant-li fins i tot un partit en l’anomenat grup de la mort), i Copa del Rei, en la que ara debutarà.

Cada vegada duren menys els entrenadors al Camp Nou. Guardiola va resistir quatre temporades; Luis Enrique, tres i Valverde, si no hi ha cap altre gir, també marxarà a la tercera. O abans fins i tot que aquesta acabi.