EL CLÀSSIC

Tsunami Democràtic demana ara portar pilotes inflables al Camp Nou

La plataforma nega les informacions que apuntaven que aquesta acció estigués prevista i després la fa seva

El conseller Buch no veu «cap perill en portar pilotes inflables» i adverteix que no es podran entrar pancartes grans que es puguin cremar

locutado-mossos / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Tsunami Democràtic demana ara portar pilotes inflables a la mobilització del Camp Nou. La plataforma ha negat aquest matí a Catalunya Ràdio que aquesta acció estigués prevista tal com apuntava ‘La Vanguardia’. Aquest diari diu que la protesta més visible seria el llançament de pilotes negres al camp durant el Barça-Madrid. Després d’un primer desmentiment, la plataforma ha dit a Twitter que li sembla «bona idea» i la fan seva. «Doncs no s’havia planificat però ens sembla una bona idea. Atenció: que tothom porti pilotes inflables al camp! Moltes gràcies, ‘La Vanguardia’. Afegeix el teu missatge a les pilotes inflables. Un missatge per al món», diu el tuit.

A aquesta possible acció s’ha referit el conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha dit aquest dimecres, en les hores prèvies al Barça-Madrid, que, «d’entrada», no veu «cap perill» en introduir pilotes inflables al Camp Nou, tot i que ha advertit: «No em toca a mi decidir quin material es pot entrar i quin no».

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Buch ha respost així a la pregunta de si es podran introduir pilotes inflables a l’estadi del Barça. ‘La Vanguardia’ ha publicat que una de les accions organitzades per la plataforma Tsunami Democràtic és el llançament d’aquest tipus de pilotes al camp, que serien de color negre per denunciar el llançament de pilotes de goma per part de la Policia Nacional durant les protestes per la sentència del procés.

El conseller ha assenyalat que seran els mateixos agents delsMossos i els agents de seguretat privada que participen en el dispositiu de seguretat els que «faran la valoració» corresponent.

Ha opinat, no obstant, que una manxa per inflar aquestes pilotes sí que podria considerar-se un element de risc, igual com pancartes de grans dimensions, que «poden generar perill per a les persones si algú llança des de la grada un element incendiari» i s’hi cala foc. En aquest sentit, sí que ha avançat que no es permetrà entrar pancartes de grans dimensions que es puguin cremar.

«Vetllar per la seguretat i la llibertat d’expressió»

Notícies relacionades

En tot cas, ha insistit que seran els Mossos els que decidiran el que es pot entrar i el que no al Camp Nou i ha advertit que «els elements que puguin causar algun perill o provocar danys seran retirats». No ha inclòs entre aquests elements les peces de color groc, com un jersei, perquè «ningú li pot dir [a ningú] que no se’l posi».

El titular d’Interior també ha indicat que s’ha de tenir en compte que «el Barça és una entitat privada i, per tant, també té capacitat de decidir què és el que entra i el que no entra a casa seva, i més tenint en compte que el FC Barcelona és un club que garanteix també la llibertat d’expressió dels seus socis i aficionats». «Entre els uns i els altres vetllaran per la seguretat i la llibertat d’expressió de tothom», ha assegurat Buch.