UNA IRRUPCIÓ FULGURANT

El noi d'or té pressa.

El diari 'Tuttosport', que atorga el premi Golden Boy, presenta Ansu Fati com «el nou Messi»

zentauroepp51327993 ansu fati aeropuerto de vuelta tras partido con el milan de 191211205821

zentauroepp51327993 ansu fati aeropuerto de vuelta tras partido con el milan de 191211205821

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A finals de novembre, el diari torinès‘Tuttosport’ va publicar la classificació definitiva del Golden Boy 2019, el premi que reconeix el millor futbolista menor de 21 anys que juga en una lliga europea. El guardó va anar a parar al portuguès João Félix (Atlètic de Madrid) iAnsu Fati va ocupar el sisè lloc de la llista, davant de figures com ara Phil Foden (Manchester City), Gianluigi Donnarumma (Milan) i els madridistes Rodrygo i Vinícius. La presència del jove del planter blaugrana en una posició tan destacada va cridar molt l’atenció, perquè el nom d’Ansu Fatini tan sols havia aparegut en la selecció dels 40 precandidatsque es va donar a conèixer a finals de setembre. Així de fulgurant va ser la seva irrupció.

El premi s’entrega dilluns. No seria de bojos aventurar que si ‘Tuttosport’ hagués esperat un mes més abans d’emetre el seu veredicte, el jove guineà hauria escalat encara més esglaons en el rànquing. De fet, després de l’impactant gol que dimarts va donar la victòria al Barça al Giuseppe Meazzai va condemnar l’Inter de Milà a jugar l’Europa League, cap rotatiu italià va dedicar elogis tan encesos a Ansu Fati com el diari que s’encarrega d’entregar cada any el Golden Boy.

Una etiqueta incòmoda

«El nou Messi castiga l’Inter». Amb aquest hiperbòlic titular obria Tuttosport la portada de l’edició de dimecres, juntament amb una foto d’Ansu Fati celebrant el gol amb Jean-Clair Todibo, una diana que el va convertir, als 17 anys i 40 dies, en el golejador més jove de la història de la Champions. Per a qualsevol jugador portar penjada l’etiqueta de «nou Messi» pot ser una càrrega massa pesada, perquè és impossible estar a l’altura d’aquesta expectativa. Però, jutjant per la naturalitat amb què la perla de la Masia afronta cada nou repte, es diria queno serà la pressió el que pugui frenar la seva vertiginosa carrera.

«Sembla que tot passa molt ràpid», va comentar Ansu després de fer història al Giuseppe Meazza. En el seu cas és literalment cert. I no només pels molts rècords de precocitat que acumula (jugador més jove a marcar amb el Barça en la Lliga, jugador més jove a ser titular al Camp Nou, jugador més jove a marcar i assistir en un mateix partit de la Lliga, jugador més jove a marcar al Camp Nou, jugador més jove a jugar la Champions amb el Barça, jugador més jove a marcar en la Champions), sinó també pelpoc temps que ha necessitat per marcar cadascun dels seus gols amb el primer equip.

Sis minuts sobre la gespa d’El Sadar va necessitar per estrenar-se davant l’Osasuna com a artiller del primer equip. En la següent jornada, contra el València, ja va sortir com a titular i va marcar en el minut 3. El seu tercer gol, el que va fer dimarts a Milà, va ser el més ràpid de tots: no feia ni 100 segons que era al camp quan va batre, d’un xutàs amb la dreta, Handanovic.

Un jugador diferent

Notícies relacionades

La vida passa ràpid per a Ansu Fati. AMarc Serra, tècnic de l’aleví A i primer entrenador que va tenir el guineà al Barça, li sembla que va ser ahir quan aquell nano va començar a viatjar amb l’AVE des de Sevilla per jugar amistosos i tornejos amb el conjunt blaugrana mentre s’entrenava amb un equip andalús no federat. Tenia 10 anys i moltes ganes de destacar. «Ja en l’aleví Aera un jugador diferent, capaç de fer coses no habituals en els nois de la seva edat–va explicar ahir Serra en declaracions en la web del club–. Si podia inventar, inventava. Li agradava més fer-ho bonic que efectiu, un tret que els entrenadors hem intentat corregir, però sense tallar-li mai la creativitat».

Set anys després, Ansu continua inventant. Potser no és «el nou Messi», perquè ningú pot posar-se aquest vestit i omplir-lo, però apunta a Golden Boy. I serà més aviat que tard. El noi d’or té pressa.

Temes:

Ansu Fati