ESTRELLES DE LA MASIA

De Carles a Ansu, joves que impacten a Milà

L'extrem va tornar a deixar un gol, que va acabar sent eclipsat pel decisiu que va firmar el seu company del planter

Amb 17 anys i 40 dies, Ansu bat un rècord de precocitat que durava més de 24 anys a Europa

marcosl51315395 soccer football   champions league   group f   inter milan v191210231309

marcosl51315395 soccer football champions league group f inter milan v191210231309 / DANIELE MASCOLO

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

No genera soroll. Ni tan sols l’acompanya la propaganda. Tampoc ha tingut el glamur d’altres talents que arriben de la Masia. Però sempre apareix Carles Pérez, un davanter que mai és invisible. És igual que jugui poc o molt. A Milà, sense anar més lluny, se’l va veure amb tant perill que, al final, es va trobar amb el premi que mereixia. Un gol que el posava, ara sí, en el primer pla de la pantalla, acostumat com està sempre el bulliciós extrem del planter a viure lluny dels focus. Ansu Fatinomés va necessitar poc més d’un minut per entrar en la història sent el jugador més jove a marcar en la Champions. Va batre un rècord que durava 24 anys a Europa. En 99 segons va guanyar el partit i va eliminar l’Inter.

Pérez viu a l’ombra, malgrat el seu superb rendiment, mentre la juvenil llum d’Ansu no deixa de sorprendre per la seva eficàcia

Pérezes va moure tant pel front d’atac que l’Inter no va saber detectar-lo. Quan l’esperaven per l’esquerra, es movia pel centre. I en el 0-1 del Barça va arribar trepitjant l’àrea, envaint la casa deGodínsense que s’adonés de la seva picardia.

Astut és tambéLautaro, un altre davanter que va aprovar un curiós examen. Jugava amb la samarreta de l’Inter, lluint el dorsal 10, malgrat ser un nou, però, en realitat, milers de culers, començant per la secretaria tècnica blaugrana, l’analitzaven amb els inquiets i curiosos ulls de qui pot ser algun dia el futur ‘nou’ del Barça.

El jove argentí no va defraudar. Als seus 22 anys, va deixar diversos detalls interessants, capaç de guanyar duels físics a tipus molt més poderosos que ell. Ho va fer a l’inici ambUmtiti, a qui va robar una pilota davant els seus nassos. Ho va repetir després en l’acció que va acabar sent l’1-1.

L’espai de Lauti

Va saber construir-se un espai on no hi havia res, aprofitant el seu cos (no és alt, mesura 1,74, però, sí, intel·ligent i astut) per bressar la pilota abans de cedir-la aLukaku, el soci perfecte. Molts van creure veure en el moviment corporal de Lauti idèntic llenguatge al que acostuma a utilitzar Luis Suárez, que ahir a la nit era a la banqueta del Giuseppe Meazza. Tot i que va acabar jugant la mitja hora final. Lautaro ja havia provocat un corrent d’admiració prèviament quan va aviciar una complexa pilota aèria, que va fer baixar amb tanta subtilesa que immediatament va sorprendre l’enorme virulència amb què va actuar en el seu xut. Tot amb la cama esquerra.

Neto, el porter debutant amb el Barça, ho va evitar amb una supèrbia aturada. Una de les moltes bones que va firmar en la seva estrena. Però Lautaro, conscient que jugava dos partits en un, no va desistir i es va transformar en una tortura per a la línia de tres centrals (Todibo, Umtiti i Lenglet) que va dissenyar Valverde. Era un Barça nou. La segona unitat. I, a més, amb un vestit tàctic totalment nou.

Davanters amb agudesa

Notícies relacionades

L’argentí, el ‘nou’ de Messi en la selecció argentina, va brillar. Tot i que no marqués. Va fer dos gols, però el VAR els va anular. Després va canviar la samarreta amb Suárez. Carles Pérez també va brillar. I va marcar. Fidel a la seva cita amb el gol. Juga poc amb el primer equip, però va anotar un gol en el seu debut al Camp Nou contra el Betis en la segona jornada (24 d’agost), després va saber tenir la humilitat necessària per descendir el Barça B i també va deixar un altre gol en l’empat amb el Cornellà el passat 17 de novembre (3-3) a l’Estat Johan Cruyff i va inscriure ahir el seu nom a la Champions. Tres competicions, tres gols de Pérez.

Tot i que tot quedarà eclipsat per la meravellosa irrupció d’Ansu, que va combinar amb Suárez al balcó de l’àrea com si fes tota la vida que estiguessin junts. Va ser ell, que amb prou feines va necessitar 99 segons per aconseguir el gol que li porta als llibres d’història.