PATACADA DEL BARÇA

rpaniagua50708084 barcelona s argentinian forward lionel messi reacts to levan191102175650 / JOSE JORDAN

Huracà del Llevant (3-1)

L'onze valencià remunta el gol de Messi i desarma un Barça que donava el partit per guanyat

2
Joan Domènech

L’anunci (més que la premonició) d’Ernesto Valverde que podia passar qualsevol cosa en el partit davant el Llevant es va confirmar en tota la seva extensió. Va passar de tot, i gairebé tot dolent, amb l’excepció que Leo Messi va transformar un penal en el cinquè partit consecutiu que marca. Punt final dels mèrits del Barça.

Podia passar que el Llevant guanyés, és clar, perquè ja havia passat en dos dels sis enfrontaments anteriors. El que no podia passar, o no hauria d’haver passat, és que el Barça repetís els mateixos errors que l’han condemnat. No només al Ciutat de València, on va ser apallissat en el passat, sinó a les sortides de l’actual Lliga.

Arturo Vidal fa un control acrobàtic durant el partit davant el Llevant. / JOSE JORDAN

Un huracà de Llevant va deixar despentinat el Barça, a qui va tombar en set minuts de ventada gairebé tropical, ensenyant tots els postissos que li confereixen la bona imatge del liderat que ostentava. Indiferent als senyals que anunciaven el tifó, donant el partit com a guanyat per endavant, els blaugranes van cometre l’estupidesa de no saber-se corregir en l’aigualida sortida des del vestidor.

Un passada pèssima de Piqué des de la línia de fons a l’eix del camp, on Vidal va perdre la disputa de la pilota va ser el primer avís que va avergonyir els blaugranes. Amb tres passades el Llevant va armar el gol de l’empat. Dos minuts després Mayoral va rebre tot sol una pilota a la semilluna de l’àrea, amb Piqué i Lenglet vigilant-lo des de lluny. I tres després, Radoja connectava un xut que va desviar Busquets.

Signes d’indolència

El vull i no puc del Barça va resultar breu i trist, d’una impotència i una pena que va tornar a retratar els signes d’indolència que mostra l’equip. I alguns dels seus jugadors en particular. L’equip va marxar entre els olés del públic, ballat pel joc fàcil dels locals, i amb set targetes grogues, una prova de la marranada d’actuació que van dur a terme.

El partit quedarà per a l’inventari dels duels imprevisibles amb el Llevant de Paco López, per la repassada humiliant dels granotes (autors d’un 5-4 amb un parcial de 5-1 i d’un 2-1 de Copa) que va castigar l’aire funcionarial amb què el Barça va sortir a la gespa. Als aficionats que van pagar 130 euros per la tribuna els va valer la pena.

Llevant, 3 - Barcelona, 1

<strong>Llevant:</strong> Aitor (7), Miramón (5), Postigo (6), Vezo (6), Clerc (6); Campaña (8), Radoja (7), Melero (5), Bardhi (5); Morales (8), Mayoral (7).