Cita al Camp Nou

Valverde confia en Ansu Fati davant del Valladolid

El del planter busca reenganxar-se al primer equip després de cinc partits sense jugar

zentauroepp50282249 graf6386  barcelona  06 10 2019   el delantero del fc barcel191011133148

zentauroepp50282249 graf6386 barcelona 06 10 2019 el delantero del fc barcel191011133148 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet

L’elecció espanyola sub-17 va debutar dilluns en el Mundial de la categoria que es disputa al Brasil. Ho va fer senseAnsu Fati, perquè tant el FC Barcelona com la federació van entendre al seu dia que apartar-lo a hores d’ara de la dinàmica del primer equip blaugrana podia perjudicar la seva progressió com a jugador. Però el cert és que el jove del planter, que dijous complirà 17 anys, ha vist els cinc últims partits del Barça des de la banqueta o la graderia i el seu futur immediat, en un moment en quèErnesto Valverdeha recuperat els davanters teòricament titulars, és una incògnita.

El partit d’aquesta nit al Camp Nou, davant el Valladolid deSergio González, pot donar-li una nova oportunitat d’obrir la porta. S’haurà de veure si és per quedar-se. Amb quatre partits en tot just 11 dies (al Valladolid el seguiran el Llevant, l’Slavia de Praga i el Celta), els blaugranes necessiten començar a administrar esforços, i la baixa d’Ousmane Dembélé per sanció atorga a Ansu Fatibastants números per tenir avui minuts de joc, ja sigui sortint d’inici o des de la banqueta. Així ho va donar a entendreValverde en la trobada amb la premsa prèvia al duel amb els blanc-i-violetes: «És una possibilitat –va apuntar–. Tenim tres partits en set dies i és possible que hi hagi canvis».

Cadena de lesions

La irrupció d’Ansu Fati es va produir per una excepcional cadena de lesions que va deixar la davantera blaugrana en quadro. AmbLeo MessiLuis SuárezAntoine Griezmann i Dembélé recuperats de les seves malalties, trobar un lloc per a un noi en edat juvenil és un repte majúscul que requerirà tacte i intel·ligència.

De moment,Valverdeno vol ni sentir a parlar de relegar el jugador al Barça B, una opció que, malgrat tot, és sobre la taula, tot i que l’alarma generada entorn de la duresa dels marcatges a Segona B (particularment lesiva per a jugadors tècnics comRiqui Puig) sembla desaconsellar aquesta via. «Estan en la dinàmica del primer equip i, en principi, aquesta és la idea», va assegurar el tècnic quan se li va preguntar per la situació d’Ansu Carles Pérez, tot i que no va excloure que en el futur es prengui una altra decisió: «Tenen fitxa del filial i és possible que hi juguin en algun moment, però –va insistir– ara com ara són al primer equip».

La llista de l’entrenador

I per confirmar-ho, els va incloure poques hores després a tots dos en una llista de convocats a la qual també va tornarCarles Aleñáen substitució d’Arthur, a qui  Valverdeha donat descans. Després d’un cap de setmana sense sumar punts per culpa de l’ajornament del clàssic, l’entrenador va insistir en la necessitat de «reenganxar-se» a una Lliga en la qual el Barça ha perdut el lideratge en favor del Granada.

Notícies relacionades

El primer escull, el Valladolid, és un equip que, tal com elTxingurri es va encarregar de subratllar, va fer patir molt l’any passat els blaugranes i que ni el Reial Madrid ni l’Atlètic han sigut capaços de guanyar aquesta temporada. A la dificultat del rival s’hi suma el clima d’aprensió en el qual viu instal·lat el barcelonisme després de l’agònic partit davant l’Slavia de Praga, en què el Barça es va veure superat en moltes fases. Valverde discrepa de l’opinió general que considera que els seus van patir un atropellament i va apuntar que aquesta visió es veu condicionada pels últims minuts del xoc, en els quals l’Slavia es va bolcar sobre l’àrea deTer Stegen.

Encàrrec a Ter Stegen

També el tècnic va voler enviar un missatge al porter alemany, que al concloure el partit va assegurar que s’havia de parlar sobre el que s’havia fet malament. «Si hem de resoldre alguna cosa –va dirValverde–, ho farem dins, no fora». ElTxingurri es va defensar així mateix de les crítiques que va rebre l’equip a compte d’una estadística que el situa com el conjunt que menys quilòmetres corre en la Champions, una dada a quèValverdeva concedir escassa fiabilitat i la importància de la qual va minimitzar apel·lant a un argument d’autoritat. «Jo vaig tenir un entrenador que sempre ens deia que s’havia de córrer menys que el rival. I avui té una estàtua al camp». Ho va dir el dia en què es complien 46 anys del debut deJohan Cruyffcom a jugador del Barça.