exjugador del Barça

Romerito perd la pensió vitalícia

La Cambra de Diputats del Paraguai li va concedir una paga mensual de 242 dòlars aquesta mateixa setmana que va provocar un gran enrenou i rebuig

romerito

romerito

1
Es llegeix en minuts

Julio César Romero ‘Romerito’, un dels històrics del futbol llatinoamericà, es quedarà sense la pensió vitalícia que va ser aprovada per la Cambra de Diputats del Paraguai després de la polèmica generada al país sud-americà, que ha portat el legislador que va propiciar la resolució a fer marxa enrere.

Així ho va manifestar aquest divendres en el seu compte social el diputat oficialista Walter Harms, que dimecres havia proposat a la Cambra baixa la concessió d’una pensió mensual de 1.500.000 guaranís (242 dòlars) a Romerito, ex del Barcelona i del Cosmos.

Desacord ciutadà

«Davant el desacord de la ciutadania per l’aprovació d’una pensió graciable per a Julio César Romero (Romerito) he decidit sol·licitar a la plenària, amb el seu consentiment, deixar sense efecte aquest projecte de llei», ha afirmat el diputat. En declaracions a Radio Monumental, Harms ha indicat que ja ha comunicat a Romerito la decisió de sol·licitar la retirada del projecte, dimecres en la sessió setmanal de la Cambra de Diputats.

Notícies relacionades

Harms ha fet aquest viratge després d’haver sigut pastura de les crítiques en les xarxes socials i entre alguns mitjans, que van qüestionar el criteri seguit per la Cambra baixa per a la concessió de pensions a esportistes i referents paraguaians d’altres camps com la música. En el cas de Romerito, millor jugador sud-americà del 1985, es va criticar que no complís l’edat per rebre aquesta pensió i que no administrés de manera raonable el que va guanyar durant el seu pas per clubs com el Puebla mexicà o el Fluminense brasiler.

Tanmateix, també hi va haver veus favorables a aquesta pensió graciable a Romerito, com una reconeixement de la seva aportació esportiva al Paraguai. L’excentrecampista es va retirar el 1998 en el Sportivo Luqueño, el club de la seva ciutat natal (Luque), on va començar la seva carrera. En el Cosmos nord-americà va compartir amb glòries com Pelé o l’alemany Franz BeckenbauerJohan Cruyff el va fitxar per al Barça.

Temes:

Paraguai