CHAMPIONS LEAGUE

El Barça sentencia amb un tsunami de futbol l'eliminatòria davant del Minsk

El 5-0 final queda molt curt per a l'aclaparadora superioritat mostrada per l'equip blaugrana

zentauroepp50447382 caroline graham hansen durante el partido entre el bara y 191017201742

2
Rafael Tapounet

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

El Barça Femení no afluixa. En una temporada en què els partits comencen a comptar-se per golejades, les blaugrana es van desfer del Minsk amb una facilitat insospitada (6-0) i van posar un peu i mig en els quarts de final de la Champions League.

Les bielorusses es van plantar en el partit amb la defensa molt avançada, buscant explotar la potència de la nigeriana Ogbiagbevha en atac. Però l’atreviment els va durar poc més de cinc minuts, el temps que va tardar el Barça a obrir el marcador amb una jugada precisa en la qual Leila va guanyar l’esquena al seu parell i va posar un centre que Caroline Graham Hansen va convertir en un passi de la mort per a Oshoala, que va rematar a la xarxa.

El gol va desencadenar un tsunami de joc blaugrana que va obligar les jugadores del Minsk a recular fins a la seva àrea, però ni així van poder protegir-se de l’onada de gols i ocasions generada pel Barça. En tot just 20 minuts van caure tres gols més, que amb tota justícia en van poder ser cinc o sis. Marta Torrejón, a la sortida d’un córner (minut 19), i Aitana Bonmatí, en dues ocasions (minuts 21 i 25), van deixar sentenciat el partit i potser l’eliminatòria abans que es complís la primera mitjana hora. I només la portera Voskobovic, que li va aturar un penal a Mariona, va evitar que la maneta arribés abans del descans.

Administrar la plantilla

En la segona part, les locals van aixecar el peu de l’accelerador i van permetre al Minsk trenar alguna jugada, però sense que Sandra Paños es veiés obligada a estrenar els guants. Lluís Cortés va aprofitar l’avantatge per administrar la plantilla: va donar a la jove Laia Codina l’oportunitat de debutar a la Champions (en substitució de Mapi León), va retirar de la gespa a la noruega Caroline Graham Hansen, la superioritat del qual a la banda dreta començava a resultar abusiva, i va fer entrar Jenifer Hermoso per Oshoala.

Els canvis van restar ritme al joc del Barça, que tot i així va tenir ocasions de sobra per ampliar el marcador. No ho va aconseguir fins al minut 84, quan Torrejón va enviar una pilota de cop de cap al travesser i Hermoso va aprofitar el rebuig per rematar a gol i posar en el lluminós el definitiu 5-0, un resultat gaire curt per als mèrits mostrats per unes i d’altres sobre el camp però més que suficient per viatjar a Bielorússia amb tranquil·litat.