FUTBOL

LaLiga sol·licita que el Barça-Madrid del 26 d'octubre es jugui al Bernabéu

L'organisme al·ludeix a «la inseguretat» que es viu a Catalunya per les protestes contra la sentència del procés

zentauroepp49824546 deportes tebas190912160529

zentauroepp49824546 deportes tebas190912160529 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts

LaLiga que presideix Javier Tebas ha sol·licitat, en vista de les protestes a Catalunya després de la sentència contra els presos independentistes, que el partit que el Barça i el Reial Madrid han de disputar dissabte, 26 d’octubre, al Camp Nou (a les 13.00 hores) es traslladi al Santiago Bernabéu. [Seguiu les últimes notícies després de la sentència del procés en directe.]

La crida al Comitè de Competició s’ha produït al constatar que el 26 d’octubre està prevista una gran manifestació de protesta convocada per Tsunami Democràtic i al temor d’incidents aprofitant la caixa de ressonància d’un clàssic. Des del FC Barcelona hi ha preocupació pel que pugui succeir el dia del partit, però fins ara no sembla partidari del canvi de seu, ja que considera que l’1 d’octubre del 2017 es va viure una situació més tensa i es va jugar igualment, davant de Las Palmas, tot i que a porta tancada. No obstant, el tema no s’ha tractat encara de manera interna i ningú del club encara es vol pronunciar de manera oficial.

El Madrid, pel que sembla, tampoc veu amb bons ulls l’intercanvi de dates. Si no veu garantida la seguretat, prefereix directament que se suspengui el partit, segons apunten alguns mitjans de la capital espanyola. En cas que les parts accedissin al trasllat, el partit de tornada seria al Camp Nou l’1 de març.

LaLiga al·ludeix a «causes de força major contemplades en el reglament de la Federació Espanyola» i a «la inseguretat» que es viu a la capital catalana des que es va divulgar la sentència del procés. La Federació Espanyola de Futbol, que és la competent en el calendari, ha emès un comunicat en el qual admet haver rebut la petició de la LFP i que al seu torn l’ha traslladat als dos clubs. El Barça i el Madrid tenen fins dilluns per presentar al·legacions. «Una vegada rebudes i analitzades –diu el comunicat– Competició decidirà».

Canvis en el viatge a Vitòria

Notícies relacionades

Paral·lelament, a causa de l’aturada de país prevista per divendres, el FC Barcelona ha decidit canviar de plans i avançar a dijous el seu viatge a Eibar. Inicialment, l’equip d’Ernesto Valverde s’havia d’entrenar a Sant Joan Despí divendres i, posteriorment, viatjar en la vigília del partit a Eibar, que es juga dissabte a les 13.00 hores.

Ara els plans són uns altres. L’equip s’entrenarà demà dijous a les 16.30 i, una hora abans, el tècnic barcelonista oferirà l’habitual roda de premsa. Posteriorment, l’equip té previst sortir de la ciutat esportiva a les 18.15. A les 19.00, la delegació blaugrana sortirà de l’aeroport barceloní amb destinació Vitòria, on té previst arribar a les 20.10 hores.