FORAT EN LA DEFENSA

Una parella trencada en el Barça

Piqué i Lenglet es perden els primers partits per les targetes i no es retrobaran fins al partit amb l'Slavia a Praga, l'avantsala del clàssic

Valverde pot fiar-se de Todibo per a la cita d'Eibar, perquè pràcticament va igualar els números de Piqué davant el Sevilla

jdomenech50201996 barcelona  spain   october 2   l r  gerard pique of fc barce191007194804

jdomenech50201996 barcelona spain october 2 l r gerard pique of fc barce191007194804 / Soccrates Images

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La parella Piqué - Lenglet era la combinació més sòlida del Barça. Fins dissabte. Els dos centrals eren els únics que havien jugat tots els partits de titulars, juntament amb Ter Stegen. La societat es va trencar davant el Sevilla. I continuarà trencada fins al 23 d’octubre, quan es retrobin a Praga, a l’avantsala del clàssic contra el Madrid, i es tanqui el forat que s’ha produït en el passadís vertebral del camp.

Com es va poder observar davant el Sevilla, el lloc de central ha passat a ser el més inestable de l’equip. Amb permís del centre del camp, on Ernesto Valverde fa una mesurada rotació de jugadors i els seus set components han sigut titulars, des de Carles Aleñá (a Bilbao, el primer i últim dia) fins a Arturo Vidal (l’únic que faltava).

Cinc minuts de joc

La ruptura Piqué - Lenglet es va produir a Getafe amb l’expulsió del francès, tot i que el tàndem va continuar unit en la Champions davant l’Inter dimecres. La vacant de Lenglet contra el Sevilla la va ocupar el seu compatriota Jean Claude Todibo. No hi havia ningú més disponible al fons de la banqueta. Només tenia 5 minuts jugats a Getafe com a bagatge.

Todibo i Piqué, diumenge en el Barça - Sevilla. / JORDI COTRINA

La inactivitat li va passar factura. Tampoc va acabar el partit. En el seu cas, per qüestions físiques. Rígid per unes rampes, va ser substituït en el minut 73. I el recanvi que s’havia guardat Valverde a la recambra, el cinquè o sisè central de la casa, ni tan sols va poder arribar al 90.

Ronald Araujo, un altre jugador del 1999, com Todibo, va ser expulsat per Mateu Lahoz a quatre minuts del final de la seva inoblidable estrena amb el primer equip. «L’expulsió no apagarà l’alegria pel meu debut», va dir el defensa uruguaià, que es va confessar «molt content» per «haver complert un somni des de petitó» de jugar en el Barça.

Pluja de centres

Aquesta targeta vermella directa l’inhabilita per jugar a Eibar.  Piqué va buscar i va trobar la cinquena groga que també l’allibera de la visita a Ipurua. Això sí, garanteix així el seu retrobament amb Lenglet en el clàssic. Donant per descomptat que Todibo estarà recuperat, els dos francesos tancaran el passadís central que condueix fins a Ter Stegen. Els espera a Eibar una pluja de centres a l’àrea. Més intensa que la del Sevilla diumenge.

Valverde pot fiar-se de Todibo. Si es guia pels números, va oferir pràcticament el mateix rendiment que Piqué, deu més gran i més expert. La responsabilitat que Luuk de Jong rematés tantes vegades és compartida per tots dos. Tot i que Todibo era el substitut de Lenglet, la parcel·la esquerra la va ocupar Piqué, perquè Todibo se sentís «més còmode».

Todibo va encertar 46 de les 48 passades que va realitzar, va recuperar tres pilotes, va guanyar un dels dos duels aeris i va cometre una falta. Piqué va donar bé 49 de les 50 passades, va recuperar sis pilotes, va guanyar els dos duels i també va fer una falta.

Araujo pugna amb Chicharito en la jugada que li va costar l’expulsió. / ERIC ALONSO (getty)

Umtiti també existeix

Notícies relacionades

Però en el Barça hi ha un altre central. Un oblidat, malgrat que s’havia guanyat el favor de l’afició. Samuel Umtiti encara existeix. No se n’ha anat del Barça. Suplent en les tres primeres jornades, s’ha passat les set següents a la infermeria. Víctima d’una altra lesió diferent de la que va reduir a 14 els partits disputats la passada campanya, quan en solia jugar més de 40.

Sense estrenar-se amb el Barça, es va lesionar amb França. Va acudir a última hora per substituir Aymeric Laporte, que va caure amb el Manchester City en vigílies d’anar a la concentració. Però no es va danyar el genoll esquerre, el preocupant. Umtiti va patir una fissura al segon metatarsià del peu dret. Era el 13 de setembre. Li van pronosticar entre cinc i sis setmanes de baixa. El termini màxim es compleix el dia del partit davant el Madrid.