ASSISTÈNCIA DE GOL DEL PORTER

Ter Stegen: «Havia vist Suárez, però no tant, ¿eh?»

El porter del Barcelona relata la seva primera passada de gol després de firmar una tarda sublim a Getafe

«És estrany celebrar una assistència, és una cosa que em faltava», assegura el porter blaugrana

marcosl50106331 getafte  spain   september 28   l r  jaime mata of getafe  m190928192617

marcosl50106331 getafte spain september 28 l r jaime mata of getafe m190928192617 / Soccrates Images

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

«Havia vist Suárez, però no tant, ¿eh?»Marc André ter Stegenes va poder arrogar, i amb tota la raó del món, la firma del 0-1 quan més pressionava el Getafe. Però no ho va fer. Senzill i humil com és el millor porter d’Alemanya, per molt que no jugui en l’arrogant i orgullós Bayern, va voler donar-li tot el valor d’aquest decisiu gol aLuis Suárez.

Van connectar l’1 amb el 9 amb tal naturalitat que va semblar el més senzill del món. Sense adonar-se que Ter Stegen no només va donar una assistència de gol, la pasada està mesurada a 57 metres, sinó que va calmar un irregular Barça. El va calmar amb les mans primer. Enorme va ser la seva parada a Ángel, el menut davanter del Getafe. Enorme perquè es va comportar l’alemany com si fos un porter de futbol sala fent-se tan gegant amb un simple pas endavant que va empetitir l’escena a Ángel. Quan es va girar ja tenia davant el mur. No va saber com trencar-lo.

Evitar i donar

A partir d’allà, quedava el millor per veure. El millor era evitar l’1-0 i donar el 0-1. Tot en una mateixa acció. Acostumat a ser la modernitat sota els pals,Ter Stegenes va disfressar de central per esquivar el perill del Getafe, governar la pilota amb el pit i després dibuixar la passada que ningú havia vist. Bé, ningú, no; Suárez, sí.

«Luis va arrencar en el moment perfecte, va ser un gol de meravella» (Ter Stegen)

«L’havia vist, però no ens enganyem. Suárez va arrencar en el moment perfecte, va ser un gol de meravella», va admetre feliç l’alemany que desafia el monument Neuer a Alemanya de la millor manera possible. I no només amb paraules. El desafia amb parades decisives i passades de gol impressionants.

Quan va arribar al vestuari del Coliseum Alfonso Pérez, acabada la primera part, va començar a ser conscient del que havia fet. «Vaig dir a Dela que em faltava una assistència», va explicar somrient al micròfon de Ricardo Rosety, encara sobre la mateixa gespa d’aquest incòmode estadi madrileny. Dela és Delafuente, l’entrenador de porters del Barça, l’home que viu diàriament amb el Marc, que va trobar l’espai adequat per sobrevolar el dens núvol de jugadors i deixar sol Suárez. De l’1 al 9.

L’enrabiada de Bordalás

Va ajudar, tot s’ha de dir, que el seu col·lega David Soria va semblar un porter del segle passat perquè va pensar molt, va triar malament i va actuar pitjor. «És un gol d’acudit, d’infantil, a un equip professional no li poden marcar així», va bramar Bordalás, el tècnic del Getafe, indignat perquè tots els seus jugadors es van empassar l’engany de l’alemany.

«És un gol d’acudit, d’infantil, a un equip professional no el poden marcar així» (Bordalás)

Notícies relacionades

Quan la pilota de Ter Stegen, colpejada amb la cama esquerra (és dretà, no ho oblidin), volava pel sud de Madrid, el porter del Getafe va entrar en pànic. Quan va voler despertar, ja era massa tard. Suárez festejava el gol que necessitava per apaivagar tant murmuri i el Marc xiuxiuejava feliç amb Dela. Després, les estadístiques il·lustraven que és el primer porter del segle XXI a donar una assistència de gol a la Lliga. 

Porter amb mans i peus

«És estrany celebrar una assistència», va confessar després el porter del Barça. «No passa gaires vegades en la teva carrera, això és una cosa que em faltava», va admetre després Ter Stegen. El que no resulta gens estrany, i menys en aquesta temporada, és que el Barça sobrevisqui gràcies a les poderoses mans d’acer de Ter Stegen. Així va passar, sense anar més lluny, a Dortmund en l’estrena europea, on fins i tot va aturar un penal a Reus.  El que és estrany de veritat és veure un porter donar assistències de gol. Ter Stegen porter amb mans i amb peus.