LESIONS PREOCUPANTS

Una elongació a l'adductor allarga el pitjor inici de Messi al Barça

El capità blaugrana pateix un estirament a l'adductor esquerre però el club no detalla el temps que estarà de baixa

La segona lesió muscular després del contratemps al soli frena un altre cop l'astre, que no ha jugat ni el 20% dels partits

marcosl50037635 barcelona s lionel messi sits on the ground after getting hu190924220148

marcosl50037635 barcelona s lionel messi sits on the ground after getting hu190924220148 / Joan Monfort

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acostumat a jugar tots els partits, fins i tot els que s’havia d’haver estalviat per descansar més, Leo Messi està passant per moments durs amb el decebedor començament de temporada que protagonitza. És el pitjor inici de la seva carrera, el més amarg que ha conegut a conseqüència de les dues lesions que li han impedit gaudir de la continuïtat habitual.

Des del primer dia Messi camina coix. Literalment. Des del 5 d’agost, quan s’incorporava als entrenaments després de les vacances amb una última estada a Eivissa. I com ell, el Barça també camina ranc, leodependent des de fa mesos.

Leo pateix un començament horrible, el pitjor de la seva carrera professional que l’obliga a una nova aturada. No viatjarà a Getafe i es dubta que jugui el 2 d’octubre davant de l’Inter. «La seva evolució marcarà la seva disponibilitat», deia el comunicat mèdic emès aquest dimecres sense aclarir el pronòstic de la lesió, que no va més enllà d’«una elongació a l’adductor esquerre».

Tornada lenta

Quan amb prou feines havia reaparegut de la ruptura al soli de la cama dreta (primer episodi), amb una retorn lent i programat, amb una estona a Dortmund (31 minuts) i un altre a Granada (45) per intentar millorar els resultats de l’equip, va tornar a caure. Al Camp Nou, davant d’una afició que es va estremir. Igual que Messi quan es va acostar a la banda demanant assistència. «No em puc trencar», va mussitar al fisioterapeuta Jordi Mesalles.

«Quan a Messi li passa alguna cosa es para el món... En principi són unes molèsties a l’adductor», va explicar després Ernesto Valverde, que havia enviat a escalfarOusmane Dembélé al saber que Messi veia que no podia continuar gaire temps. El tècnic va comentar que va ser una substitució més preventiva que obligada per la gravetat de la lesió. Un estirament forçat de l’adductor esquerre va alarmar Messi, sensible pel llarg mes que s’ha passat per recuperar-se de la ruptura al soli de la cama dreta. Els metges han detectat una elongació, sense detallar el temps de baixa d’aquest segon contratemps. 

Aturada llarga

Notícies relacionades

La inactivitat pel primer contratemps ha sigut més llarg del previst, i el punt de dolor que va sentir a l’adductor convida a evitar riscos. La idea del cos tècnic i mèdic és fer net. És a dir, que Messi es recuperi bé, del tot, i que faci la pretemporada que no ha fet. Ni ell, ni pel que sembla ningú, segons comentava Gerard Piqué després de la trobada davant del Vila-real. Messi està descartat davant del Getafe i el seu concurs és molt dubtós davant de l’Inter a la Champions (2 d’octubre) i el Sevilla (6 d’octubre). A continuació ve una aturada de seleccions.

 L’aparició de lesions musculars sempre crea inseguretat en un futbolista. Sobretot si són dos, sense un origen clar, com podria ser un cop. En el cas de Messi pot ser producte de la mala preparació, la descompensació muscular, un mal gest en una disputa, la falta de repòs després de tornar de Milà per rebre el premi The Best o la pura fatalitat. O tot alhora.