CITA DAVANT DEL VILLARREAL

Valverde: «Si no hi ha crisi, es munta ràpid»

L'entrenador recorda que l'equip ha superat males èpoques i no veu normal haver patit tres penals en sis partits

«Vam passar una ratxa molt dolenta, de dos punts de nou, i després ens vam refer i vam ser campions a l'abril», va observar

valverde / periodico

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos partits guanyats, dos d’empatats i dos de perduts. No és un compte de resultats acceptable per als números que sol presentar el Barça. I menys des que el dirigeix Ernesto Valverde, que ha conquistat dues Lligues arrencant com un coet i gestionant avantatges. Ara passa al contrari. A ell i al seu Barça els tocarà remuntar diferències. Quatre punts d’avantatge té el Madrid.

«A mi em preocupa el meu equip, no els altres», va afirmar Valverde, convençut que quan el grup es posi a to tornarà a ser el que era. El tècnic va relativitzar la situació actual rescatant un precedent recent de la temporada anterior: «Vam passar una ratxa molt dolenta, de dos punts de nou, i després ens vam refer i vam ser campions a l’abril».

Valverde al·ludia a l’empat a casa amb el Girona (2-2), la derrota a Leganés (2-1) i un altre empat amb l’Athletic (1-1) al Camp Nou. La diferència rau que el Barça havia encadenat quatre victòries en les quatre primeres jornades, més una altra a la Supercopa d’Espanyacontra el Sevilla i una a la Champions davant el PSV Eindhoven.

Crisi de tres dies

«Si no hi ha crisi es munta ràpid», deia Valverde sobre els problemes actuals, «tot i que els resultats no són bons i hem de millorar, està clar». El tècnic relativitzava la situació que viu l’equip, al seu parer més aparent que real. «Entres en crisi cada tres dies i en surts cada tres dies».

El problema del Barça, o un dels problemes, rau en el joc d’atac, per més que l’equip sigui el més golejat de la Lliga juntament amb l’Espanyol i el Betis. La trista figurad’Antoine Griezmann  lluny del Camp Nou representa una inoperància que és general, va recalcar el tècnic.

Notícies relacionades

«No tenim un bon joc d’atac fora de casa; els davanters han d’entrar més en joc, perquè si entren en joc són resolutius». A aquest component futbolístic podria afegir-se’n un altre. Purament estadístic, però també simptomàtic de la pèrdua de tensió defensiva: «No és normal que ens hagin xiulat tres penals en sis partits», deia Valverde. Un d’aquests va ser a Dortmund, però Ter Stegen el va parar.

Valverde no se sent qüestionat ni molest perquè hi hagi dubtes sobre si ha de continuar o no a la banqueta del Barça. «No és una novetat per a mi ni per a ningú. L’entrenador sempre és al punt de mira, no és cap sorpresa».