GRIS DEBUT

Incòmode Griezmann en la seva pobra estrena amb el Barça

El davanter francès, que no va xutar a porta a San Mamés, no va brillar ni com a extrem esquerrà ni tampoc com a 'nou'

marcosl49462860 graf7107  bilbao  bizkaia   16 08 2019   el delantero franc 190817175433

marcosl49462860 graf7107 bilbao bizkaia 16 08 2019 el delantero franc 190817175433 / Javier Zorrilla

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Estava incòmode, realment incòmode Griezmann a San Mamés. I no perquè La Catedral oblidés el seu passat amb la Reial Societat dedicant un sonor rebuig al davanter francès cada vegada que tocava la pilota. El més incòmode per al fitxatge estrella del Barça aquest estiu, pendent del que passi amb Neymar, és que no va tenir cap pes en el seu debut. Ni jugant com a extrem esquerre, el lloc a què serà destinat quan coincideixi algun dia amb Messi Suárez alhora. Una cosa que encara no ha passat tot i que porta un mes de blaugrana.

Griezmann no va brillarquan va cohabitar amb l’uruguaià durant poc més de mitja hora abans que aquest es lesionés. Tampoc va connectar amb Jordi Alba, amb unes internades pel carril esquerre s’han convertit en una de les seves armes més poderoses. No es va veure res d’això a San Mamés.Griezmann tampoc va brillarcom a davanter centre, enclaustrat com va quedar en la segona meitat davant de l’espessa xarxa teixida perGaritano.

Davanters sense verí

També estava incòmode Valverde perquè el revolucionari Barça que va dissenyar. Un equip insubstancial en el pla ofensiu, que va descuidar, a més, la vigilància defensiva quan havia d’estar més atent. En els minuts finals d’un partit que creia tenir sota control, una simple sacada de banda va provocar el golàsd’AdurizGriezmann, a més, es va quedar sense xutar a porta, símptoma d’aquest evident desassossec que transmetia en el seu joc.

"Griezmann és un jugador que si viu a prop de l’àrea és una assegurança. La qüestió és que ha d’entrar en joc. I ha de buscar entrar en joc" (Valverde) 

“Per als esquerrans estar a l’esquerra no està malament, eh...”, va afirmar Valverde quan li van preguntar per l’encaix tàctic del francès en el seu dibuix. “És un perfil còmode, relativament còmode”, va afegir el tècnic, recordant que “Griezmann és un jugador que si viu a prop de l’àrea és segur, és resolutiu. Té bon desmarcatge, es mou bé per l’espai...”, va afirmar l’entrenador, recordant que tenen en Jordi Alba “un lateral que entra bé” perquè el francès vagi cap al centre.

El problema va ser que el francès va ser resolutiu ni a la banda ni al centre. “La qüestió és que ha d’entrar en joc”, va dir Valverde. “I ha de buscar entrar en joc”, va recalcar el tècnic, dolgut perquè els seus davanters no van tenir cap verí.

Rafinha va rematar tant com els tres davanters titulars. Dembélé no va fer ni un sol xut

Per una raó o una altra (Suárez es va lesionar, Dembélé va desaparèixer, Griezmann no va connectar), el Barça va estar sec a Bilbao. Literalment sec. El que preocupa a l’entrenador no és que fos incapaç de marcar (va estavellar tres pilotes al pal), sinó que el seu equip ni tan sols fes pessigolles a l’Athletic.

Notícies relacionades

“Als nostres jugadors de davant els va faltar un desmarcatge, alguna decisió per poder fer un gol”, es va queixar el tècnic blaugrana, unint-se així a la tesi assumida pel mateixGriezmann. “Vam estar bé fins als últims 30 o 40 metres, però després no vam saber fer l’última passada, el desbordament”, va afirmar el francès.

La crítica del tècnic

Incòmode com Griezmann va quedar també Valverde. "Hem tingut la possessió, però molt poques ocasions de gol. Era difícil generar perill", va explicar assumint que a Messi "sempre se'l troba a faltar". Però això no va resultar cap coartada per al tècnic, que va elevar el to de la seva crítica. “Hem de fer altres coses, més desmarcatges, més profunditat”. I qui ho va fer de debò a San Mamés va serRafinha, que va firmar quatre rematades, tants com els tres davanters titulars. Va aprofitar cada minut com si fos l’últim.