12 jul 2020

Anar al contingut

DOL AL BÀSQUET

Norris: «Em fa mal el cor, Sibilio era com un germà»

Excompanys de l'aler mostren el seu dolor per la mort

Raúl Paniagua

Norris: «Em fa mal el cor, Sibilio era com un germà»

La mort de Chicho Sibilio als 60 anys ha causat una gran commoció en el món del bàsquet. Se n’ha anat una llegenda, un jugador de moltíssim talent que va deixar el seu segell en els anys 80, tant en el Barça com en la selecció espanyola. Un dels seus excompanys, el mític Audie Norris, es va mostrar afligit per la notícia. “Em fa mal el cor saber que se n’ha anat el meu amic, el meu germà, el meu company. Hem perdut un dels bons”, va escriure l’expivot americà.

Norris va revelar una curiosa anècdota referent al seu fitxatge pel club blaugrana, circumstància que va associar a l’aler mort. “Molta gent no ho deu saber, però vaig venir a Barcelona perquè vaig veure jugar Chicho Sibilio quan era a Itàlia i volia jugar amb ell al Barça. Aquesta va ser la raó. Estic trist, molt trist», va afegir el nord-americà.

Solozábal: “És com una punyalada”

“Com una punyalada. La mort de Chicho em deixa molt tocat. Sempre t’estimaré”, va valorar Nacho Solozábal, el director de joc d’aquell equip que va atrapar tanta gent. “Va ser un esperit lliure que es va guanyar l’afecte de tots des de la seva sinceritat, proximitat i el seu inigualable caràcter alegre i trempat”, va agregar en un article a l’‘Sport’.

Juan Domingo de la Cruz també va tenir boniques paraules per al mort. “Em nego a acceptar-ho, Chicho està assegut sota un pal a la seva estimada finca de la seva estimada República Dominicana», va apuntar el ‘Lagarto’.

Flores, al sepeli 

Manolo Flores, membre de la secretaria tècnica del Barça, representarà el club al sepeli d’aquest dimarts al país caribeny. Flores va coincidir set anys amb Sibilio (1976-1983). Les autoritats forenses encara no han divulgat la causa exacta de la mort de l’aler, que tenia diabetis. Alguns familiars creuen que va patir un atac de cor.