PRETEMPORADA BLAUGRANA

El Barça arribarà llançat a Bilbao

L'equip blaugrana obre la setmana de l'inici de Lliga amb excel·lents sensacions després de l'última golejada als EUA

De Jong sobresurt com a líder del centre del camp i Luis Suárez es reivindica amb tres gols en tres partits

rpaniagua49414329 190811204026

rpaniagua49414329 190811204026

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No li feia excessiva gràcia la gira pels EUA a Ernesto Valverde. Travessar l’oceà per disputar dos partits davant del mateix rival en tot just quatre dies no era el pla somiat pel tècnic per seguir amb la posada a punt de la plantilla, però la valoració final no pot ser més positiva. El Barça va sortir reforçat del seu viatge americà i encara amb il·lusió l’estrena de la Lliga.L’Athletic espera divendres a San Mamés.

La golejada a Míchigan davant delNàpols (4-0) ha vingut de meravella a un equip que va aterrar aquest diumenge a les 13.30 al Prat amb excel·lents sensacions. Com marquen els cànons d’una bona pretemporada, el Barça ha anat de menys a més durant la seva preparació.

Va començar amb una ensopegada al Japó contra el Chelsea (1-2) i després va encandenar quatre triomfs consecutius: davant el Vissel Kobe d’Iniesta (2-0),l’Arsenal (2-1) i el Nàpols per partida doble (2-1 i 4-0). El Barça, no obstant, no va brillar fins al xoc d’aquest dissabte. En les anteriors actuacions havia deixat sensacions agredolces. A Míchigan tot va sortir rodó. La maquinària està a punt per a l’exigent debut a ‘La Catedral’.

LA REREGUARDA: Neto es lesiona i Lenglet es referma

La línia defensiva és la que presenta menys dubtes per a Ernesto Valverde. Amb Ter Stegen totalment indiscutible sota els pals, la pretemporada ha portat actuacions convincents de Neto. El substitut de Cillessen s’haurà d’aturar ara al lesionar-se la mà esquerra a l’entrenament de divendres passat. Estarà més d’un mes de baixa

Per la dreta, Semedo tindrà més responsabilitat, ja que Valverde ha optat per tornar Sergi Roberto als seus orígens com a interior. A l’esquerra Jordi Alba ha iniciat el curs amb frescor. Els relleus en els dos carrils, Wagué i Junior, encara han de millorar. Al lateral esquerrà fitxat del Betis se li van veure les seves carències defensives en el seu duel amb Callejón.

Lenglet i Semedo frenen l’avenç de Mertens / fCB

En l’eix de la defensa Piqué tornarà a ser el líder. El seu company a Bilbao serà Lenglet, molt més entonat que Umtiti. «Aquest tema de ser titular o no el veurem més endavant. Al Barça és molt difícil jugar. Tenim 70 partits a l’any i cal ajudar l’equip en qualsevol moment. Estic preparat per lluitar», va assegurar l’exdefensa del Sevilla. La marxa de De Ligt a la Juventus va donar a Umtiti una altra oportunitat per seguir al Barça, ja que l’exfutbolista del Lió era a la rampa de sortida. De moment apunta a la banqueta al costat del jove Todibo.

LA MEDUL·LAR: Més competència amb Frenkie al capdavant

Si es fes una enquesta entre els culers sobre el millor blaugrana de la pretemporada hi hauria un clar favorit: Frenkie de Jong. L’holandès s’ha adaptat de meravella al joc del Barça i ha captivat tots els culers, tant per les seves magnífiques prestacions sobre la gespa com per la seva proximitat i compromís. És la nota més positiva de l’estiu i el nou líder d’una medul·lar en la qual pot actuar tant de pivot com d’interior, cosa que incrementa la competència per a Busquets Rakitic, fins ara indiscutibles per a Valverde. 

De Jong va ser a Míchigan l’home que més passades va fer (72) i més pilotes va robar (8). No sembla senzill que l’holandès deixi a la banqueta el migcampista de Badia. Més problemes pot tenir el fiable croat, que continua interessant al’Inter de Milà. El tècnic ja va llançar algun missatge mencionant la gran quantitat d’opcions que té a la sala de màquines i dissabte va ubicar Sergi Roberto Aleñá com a escuders de l’holandès.

El del planter de Mataró va estar especialment encertat. «Aleñá ha anat de menys a més. Ens ha de donar moltes coses perquè té joc, desmarcatge, xut i arribada», va dir Valverde. Tot i així, la medul·lar de Bilbao apunta aRakitic, Busquets i De Jong. Arthur Arturo Vidal comencen endarrerits. Riqui Puigseguirà al filial. 

L’ATAC: Griezmann millora i Suárez brilla

Notícies relacionades

La lesió de Leo Messi en el seu primer entrenament va obligar Valverde a improvisar solucions a la gira americana. No va donar gaires pistes en el primer duel, amb Carles Pérez de titular, però dissabte ja va apostar peltrident que debutarà a la Lliga a Bilbao. El resultat va ser excel·lent. Griezmann, que va partir des de l’esquerra, es va estrenar com a golejador, Suárez va demostrar la seva brutal motivació i Dembélé va exhibir la seva clàssica desimboltura. 

Amb el club buscant destí a Coutinho Neymar agitant la recta final del mercat, l’atac del Barça es presenta volcànic per a Valverde. «El problema seria no tenir tants bons jugadors. És només unaqüestió de matemàtiques. Només poden jugar onze», va reflexionar el tècnic, que va destacar la polivalència de Griezmann i la seva nova connexió amb Suárez. L’uruguaià acaba la pretemporada com a pitxitxi amb tres gols en tres partits.