LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

Valverde: «L'entrenador del Barça sempre està en el punt de mira»

El tècnic blaugrana destaca el nivell de la seva plantilla i assegura que no sap què passarà amb Neymar

rpaniagua49366483 miami  united states   07 08 2019   fc barcelona s coach ern190809220130

rpaniagua49366483 miami united states 07 08 2019 fc barcelona s coach ern190809220130 / CRISTOBAL HERRERA

2
Es llegeix en minuts

Ernesto Valverde ha valorat la situació de l’equip 24 hores abans de l’últim amistós de la pretemporada, en què el Barça es tornarà a enfrontar amb el Nàpols per tancar la seva gira pels EUA. Els blaugrana, que ja van derrotar l’equip italià a Miami, aquest dissabte jugaran a Michigan

“Realment busquem una posada al punt. Combines jugadors, fas canvis per compensar l’equip i l’esforç. El resultat té menys importància. És l’últim partit i hem d’ajustar-nos al que pot passar a Bilbao. D’aquí una setmana juguem a la Lliga i comença la temporada. Hem d’estarpreparats. És l’última pedra de toc”, ha afirmat el tècnic. 

Sense obsessions

El preparador afronta una temporada complexa després de dues decepcions a la Champions, però prefereix no donar-hi massa voltes. “No tinc cap obsessió per res, només per guanyar el següent partit i tots els títols possibles. M’encantaria fer com l’any passat. Ser campions de Lliga a l’abril. Després vam caure a la Champions. Aquesta és la realitat. L’únic que m’obsessiona és guanyar perquè sé que he de fer-ho contínuament, aquí”, ha reconegut Valverde. 

“Plantejo aquesta temporada igual que les altres. No ensenganyarem. L’entrenador del Barça sempre estarà en el punt de mira. Compten més les derrotes que les victòries. Ja ho sabia. Ho acceptem. Estic en la situació d’intentar guanyar tots els partits. Que hi hagi crítiques passa sempre que no guanyes alguna cosa”, va agregar. 

El serial de l’estiu

Valverde ha avançat que “és possible” que s’estrenin Coutinho, Arturo Vidal i Arthur, que encara no han tingut minuts en la pretemporada. “Poden participar, però no ho puc confirmar”, ha dit el tècnic, que no s’ha aturat massa en el serial de l’estiu. “Ja veurem què passa amb Neymar. És la mítica resposta que està en un altre equip i això. Jo tinc jugadors boníssims. Tret de mig temps que va ser un desastre i la final de Copa ho vam fer tot perfecte l’any passat”.

“¿Riqui Puig? És una qüestió que han de valorar el club i ell. Té un gran futur, però ara tenim molts homes al centre del camp”

Notícies relacionades

Altres noms de la roda de premsa han sigut els de Rakitic Riqui Puig. Ha elogiat el treball del croat, però sense garantir-ne la permanència. “És molt important per a nosaltres. Suposem que pot ser-ho aquest any. Ha fet dos gols en aquesta pretemporada. No puc garantir al 100% una cosa. No sé si seguirà. Ja ho veurem quan acabi el termini”. 

Del del planter ha destacat el seu potencial, però tenint en compte que seguirà al filial. “És una qüestió que han de valorar el club i ell. És un jugador amb un gran futur. Ara mateix tenim molts homes al centre del camp. No sé quin és el pensament del club en general. Intentaré fer sempre el millor onze per guanyar”, va concloure.