El laboratori de Valverde

El Barça-Nàpols, un assaig sense trident GSD i amb prudències per no mostrar totes les cartes

zentauroepp49352498 valverde190808192929

zentauroepp49352498 valverde190808192929 / Lynne Sladky

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

El laboratori del doctor Valverde reserva per a una altra ocasió l’assaig d’un trident format per Griezmann, Luis Suárez i Dembélé. En el primer partit davant del Nàpols (2-1), en el Hard Rock del 'hot' Miami, l’entrenador va saltar la pantalla que s’intuïa davant de l’absència de Messi.

Els esclats de Dembélé en els últims 35 minuts del partit potser hauria recompensat la brillantor del gol en la conjunció amb l’altre francès i l’uruguaià. ¿Qui ho sap? Valverde prefereix esperar mentre dosifica també les aparicions de De Jong, l’altre gran reforç del Barça, l’altra gran aposta del multifacètic Bartomeu. ¿Per a què fer experiments abans de l’hora de la veritat, la del començament de la Lliga, que no és cap altra que la que determinarà el jutge de la guerra Tebas-Rubiales

Les gresques de l’estiu serveixen per provar gairebé tot al camí de la decisió final. Es donen minuts als més joves (Abel Ruiz, Carles Pérez, Riqui Puig) com un gest que el club encara creu en la Masia, que satisfà l’aficionat, tot i que després aquest acabi enfadat a l’adonar-se que seguiran en el B o sortiran cedits. Falta valentia a la banqueta.

Magnífic Riqui Puig

Riqui Puig està demostrant un magnífic nivell, digne per compartir taquilla al vestidor de Messi. Davant del Nàpols, la puça de Matadepera va jugar amb desimboltura i visió estratègica, va regalar algun dels millors moments. Sorprèn també la resistència física en un cos menut que no arriba al metre setanta i 56 quilos de pes. Abans del badall davant del televisor, dijous a la matinada, l’espectador va imaginar un Barça amb Riqui Puig i De Jong com a enllaços d’un trident GSD, a l’espera, és clar, del retorn de Messi.

Ivan Rakitic ho posa molt difícil als qui especulen amb la seva figura com a moneda de canvi per equilibrar el vestidor i la massa salarial en el supòsit que retorni Neymar. En el Hard Rock Stadium va mostrar gairebé totes les seves virtuts, inclòs el gol, donant suport a l’entrenador convençut de l’imprescindible que continua sent el croat.

La destinació de Coutinho i Vidal

Notícies relacionades

Ho tenen més cru Coutinho i Arturo Vidal, espectadors del partit des de la grada. Oficialment perquè els falta rodatge per saltar al camp. Posant-se la mà a la boca perquè ningú sàpiga què es diuen, tots dos han de comentar quines sortides els queda estant convençuts que mereixerien millor tracte.

La pretemporada és temps de gresca, provatures i elucubracions. S’hauran esfumat en set dies, el que falta per a l’inici de la Lliga, perquè broti la fórmula Valverde. O tot el contrari.