El Barça derrota el Nàpols 2-1 en un partit d'atractius escassos

Busquets i Rakitic anoten els gols

Aug 7, 2019; Miami, FL, USA; Barcelona midfielder Ivan Rakitic (4) celebrates after scoring a goal against Napoli during the second half of the United States La Liga-Serie A Cup Tour soccer match at Hard Rock Stadium. Mandatory Credit: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports / Jasen Vinlove (USA TODAY Sports)

2
Abel Gilbert

Sota la calor sufocant de Miami que ni tan sols la nit atura, el Barça va guanyar el seu primer partit de LaLiga Serie A Cup davant del Nàpols per 2-1. El triomf va arribar a través de mitjans infreqüents: dos xuts des de la frontal de l’àrea, un de Busquet i un altre de Rakitic. El Hard Rock Stadium li ha permès a Ernesto Valverde provar algunes variants i descartar-ne d’altres. També va donar algunes certeses: amb Leo Messi lesionat, a l’equip encara li falta trobar la seva fisonomia a 10 dies del xoc amb l’Athletic.

Valverde va deixar a la plateaArturo Vidal i un Coutinho de futur incert. Va ubicar a la defensa Wage, Umtiti, Todibo i Junior. Va optar per Carles Pérez com a organitzador del joc, va ajuntar Suárez i Griezmann. Però la figura de l’equip culer va ser Neto. El porter va evitar més d’una caiguda al llarg dels 90 minuts. Les seves accions van ser decisives perquè Mertens, Callejón i Fabián Ruiz no cridessin el gol.

Part de l’atenció a les tribunes va estar posada en Griezmann. El francès va demostrar les seves ganes. Va pressionar els defensors i va provar d’organitzar més d’una incursió davant de la portaria custodiada per Meret. Es va emportar els seus aplaudiments.

Als 38 minuts de la primera etapa, i després d’alguns atacs intermitents, Busquets va obrir el marcador. L’havia habilitat Riqui Puig. El del planter aquesta vegada va tenir llums, especialment quan va poder jugar a prop de Griezmann, però també algunes ombres. L’alegria li va durar tot just dos minuts al Barça. Un error d’Umtiti va permetre el Nàpols empatar. El conjunt que dirigeix Carlo Ancelotti va poder augmentar les diferències. Neto s’hi va interposar.

La segona etapa no va mostrar majors variants que les alternances. Van entrar Rafinha, Abel Ruiz, Dembélé, De Jong, Semedo i Piqué. Abel Ruíz va tenir dues oportunitats seguides d’anotar. El partit agonitzava sense més variants davant de dos equips consumits per les altes temperatures. De sobte, als 79 minuts, va arribar el xut imprevist del croat.

Dembélé, fidel al seu estil, va alternar esclats d’inspiració amb imprecisions. Sempre prova d’intentar una cosa inesperada. No sempre li surt, però gairebé sempre la seva presència representa una amenaça latent. En la seva jugada potser més clara, quan buscava el tercer gol, el francès va ser frenat violentament per Hysaj. L’àrbitre Ted Unkel li va haver de mostrar la targeta vermella.

El Barcelona jugarà el seu pròxim partit dissabte al Michigan Stadium, a Ann Arbor.