50.000 DÒLARS DE MULTA

Tres mesos de sanció a Messi parlar de la «corrupció» a la Conmebol

L'astre argentí havia acusat la Federació Sud-Americana d'afavorir el Brasil a la Copa Amèrica

El càstig és menys del que s'esperava: es perdrà sol tres d'amistosos amb el seleccionat

zentauroepp48966257 argentina s lionel messi  center left  and chile s gary mede190706222703

zentauroepp48966257 argentina s lionel messi center left and chile s gary mede190706222703 / Victor R Caivano

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La Conmebol va mostrar finalment les seves cartes i va sancionarLeo Messi amb tres mesos sense poder jugar amb la selecció argentina per haver parlat de la “corrupció” en la federació sud-americana de futbol. Un Messi inusual va elevar el to de les seves paraules després de ser expulsat en el partit contra Xile pel tercer i quart lloc a la Copa Amèrica. El davanter del Barça també va assegurar que a “l’Argentina la van treure de la final” i que el torneig estava “armat perquè el guanyi el Brasil”.

A més de la suspensió, la Conmebol va imposar a Messi una multa de 50.000 dòlars. El millor jugador del món no va semblar impactar-se per la novetat i es va deixar fotografiar somrient a Eivissa amb la seva família i amics abans de retornar a Barcelona. En realitat, el capità del combinat celeste i blanc es perdria només tres amistosos, contra Xile, Mèxic i Alemanya. Però, a més, no podrà ser present en el primer partit de març de les eliminatòries sud-americanes amb vista al Mundial de Qatar del 2022 per la targeta vermella que li van mostrar a la semifinal juntament amb el xilè Gary Medel. 

Messi va tenir ràpidament la sospita que la seva expulsió en el partit pel tercer lloc de la Copa Amèrica va ser la resposta de la corporació d'àrbitres a les seves crítiques per la manera en què es va utilitzar el VAR contra el Brasil. “El que vaig dir la vegada passada potser va passar factura. Amb una groga s’acabava tot”, va assenyalar en el seu moment.

Després d’escoltar les declaracions, La Conmebol va lamentar les “acusacions infundades” i “inacceptables”.  Es va abstenir de nomenar el capità argentí, però el seu comunicat va apuntar directament contra el deu al considerar que havia “faltat a la veritat”. Ja se sabia que les paraules de Leo no quedarien en res. En el veredicte de la Conmebol es consigna que la pena pugui ser apel·lada davant de les instàncies de la Federació regional en una termini de set dies correguts. És poc probable que l’Argentina faci aquest reclam.

Notícies relacionades

“¿Com llegir aquesta sanció? Salomònica, com per deixar clar que no es poden llançar bombes per llançar, fixant precedent, però la Conmebol òbviament va tenir en compte que es tracta ni més ni menys que de Messi i que una suspensió de pes hagués sigut un efecte bumerang, tenint en compte la transcendència mundial i les conseqüències, per exemple, si Leo es quedava sense jugar partits oficials”, va especular el diari esportiu Olé.

En els fets, el pitjor càstig se l’ha emportat Chiqui Tapia, el president de la Federació argentina que, després de qüestionar la manera en què l’Argentina va ser eliminada pel Brasil a les semifinals i de recolzar Messi, va perdre el seu lloc a la FIFA.