Copa Amèrica

Messi va explotar: «la Copa Amèrica està armada per al Brasil».

L'Argentina va aconseguir el tercer lloc de la competició al vèncer Xile 2-1, però Leo va parlar de la «corrupció» en el futbol sud-americà

Segons el millor jugador del món, va ser expulsat per denunciar el mal arbitratge del partit contra el Brasil que va deixar eliminat el seu equip

messi

messi

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Leo Messi es va treure de polleguera després de la seva insòlita expulsió en el partit pel tercer lloc a la Copa Amèrica: “no hem de ser part d’aquesta corrupció, d’aquesta falta de respecte. Estàvem per a més. La corrupció, els àrbitres i tot això no permet que la gent participi del futbol, del xou i l’arruïna una mica”. No només va bullir de bronca per la targeta vermella sinó per l'eliminació davant del Brasil en una semifinal que, segons la federació argentina, va ser arbitrada favorablement per als locals.

“No hi ha dubtes, està armat per al Brasil”, va dir el capità celeste i blanc i va reiterar que a l’Argentina “la van treure de la final”. El millor jugador del món no volia acomiadar-se d’aquesta manera del certamen, i més quan estava donant proves d’una recuperació futbolística. “Tant de bo l’àrbitre i el VAR no influeixin en la final i que el Perú pugui competir, perquè té equip per fer-ho, però ho veig difícil”, va dir sobre l’últim partit del certamen d’aquest diumenge.

Per a La Pulga no hi ha dubte, tot i que no li agradi als seus companys al Barcelona, Arthur i Coutinho, i menys al seu amic Dani Alves: “és obvi que el Brasil ho maneja tot”. 

Per expressar el seu descontentament amb la federació sud-americana, la Conmebol, Messi es va abstenir d’assistir a l’entrega de premis després del partit calent amb Xile. “Sempre dic la veritat i soc honest, això és el que em deixa tranquil, si el que dic afecta i té repercussions, no és part de mi. Crec que el que va passar és pel que vaig dir”. La seva expulsió, va suggerir, va estar relacionada amb les crítiques per la no-utilització del VAR en la semifinal amb el Brasil. “Va quedar vist el que va passar”.

En aquest sentit, la targeta vermella que li va mostrar el paraguaià Mario Díaz de Vivar després del forcejament amb Gary Medel va tenir un clar objectiu: “el que vaig dir la vegada passada potser va passar factura. Amb una de groga s’acabava tot”.

Notícies relacionades

La decisió de Messi de no anar a l’entrega de premis li pot costar més car que l’expulsió i no començar les eliminatòries l’any que ve. El Kun Agüero va sortir en la seva defensa: “no va venir perquè se sent estrany amb tot el que està passant amb la Conmebol”.

El xilè Arturo Vidal també va fustigar l’àrbitre: “et fa malbé l’espectacle. No et deixa jugar”. Els àrbitres sud-americans, va concloure, “han de millorar”.