EL TÈCNIC ELOGIA DE JONG

Valverde: «Griezmann és un jugador experimentat, ha de rendir des d'ara mateix»

L'entrenador està satisfet amb els tres fitxatges que ha fet el Barça, a l'espera del lateral esquerrà que necessita per completar la plantilla

tres-fichajes

tres-fichajes

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

“N’esperem molt dels tres fitxatges”. Tres dies després que el nou Barça es posi en marxa,Ernesto Valverde ha fet les seves primeres valoracions. “Sabem l’exigència que tenim aquí, del repte que hi ha, de guanyar-ho tot, d’il·lusionar la nostra afició. Els nostres objectius són els mateixos de sempre, són guanyar tots els partits”, ha declarat el tècnic blaugrana en els mitjans oficials del club abans d’abordar una anàlisi individual sobre GriezmannDe Jong Neto. “Són tres fitxatges importants, cada un en una línia determinada. N’esperem molt, d’ells, volem que ràpidament agafin la dinàmica de l’equip”, ha explicat.

“Griezmann és un jugador experimentat, amb molts partits jugats a la Lliga”, ha dit Valverde. “És ràpid, va bé a l’espai i és determinant als últims metres”, ha recordat el tècnic del Barça. “Sabem el que costa i el que pot donar aquest tipus de jugador”, ha afegit l’entrenador. “Hi tenim moltes esperances posades”, ha recalcat. “És jove, però amb experiència i bagatge, però esperem rendiment des d’ara mateix perquè pensem que ens ha de donar coses”. 

“Griezmann és ràpid, va bé a l’espai i és determinant als últims metres” (Valverde)

Després, Valverde ha disseccionatDe Jong, el jove que arriba per injectar energia al centre del camp del Barça, que s’ha sostingut sobre dos pilars: Busquets, que porta més d’una dècada, i Rakitic, que va aterrar fa un lustre. “Esperem que ens doni el punt de frescor al centre del camp. És un projecte de futur i amb anys a davant, amb qualitat i sabent que té dins l’estil que pretenem”, ha subratllat.

“Esperem que De Jong ens doni el punt de frescor al centre del camp” (Valverde)

Després, ha analitzat la decisió d’apostar per Neto, l’exporter del València, abans que confiar en el jove Iñaki Peña. “Neto és també un jugador experimentat, un factor segur a la porteria. És un complement ideal per a Marc, mentre Iñaki es va formant una mica més”, ha concretat el tècnic blaugrana.

“Neto és un factor segur a la porteria. És un complement ideal per a Marc, mentre Iñaki es va formant” (Valverde) 

Notícies relacionades

Són tres fitxatges, però encara en falten més. Pendent, això sí, del futur de Neymar. Falta, per exemple, el lateral esquerrà que ofereixi competència, i alhora, descans per a Jordi Alba. L’únic jugador que no té recanvi a la plantilla.

En el seu tercer any, Valverde sap a què s’enfronta. “Intentarem estar a l’altura. Els jugadors han anat molt bé, molt ficats. És una pretemporada diferent, tindrem menys temps amb la gira pel Japó”, ha reconegut el tècnic. “L’any passat vam tenir més marge, ara anirem als pròxims partits amb menys marge. Els jugadors ho sabien, la gent ha vingut preparada”.