TALÓ DE 120 MILIONS D'EUROS

Griezmann paga la clàusula de rescissió i ja és jugador del Barça

El davanter es converteix en el segon fitxatge més car de la història del club blaugrana

El francès té ara al Camp Nou una clàusula de rescissió de 800 milions

zentauroepp49039707 griezmann190712161816

zentauroepp49039707 griezmann190712161816

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Antoine Griezmann ja és jugador del Barcelona. Amb un any de retard, però el davanter francès arriba al Camp Nou després que l’advocat del jugador es personés aquest migdia a les oficines de la Lliga de Futbol Professional i pagués els 120 milions d’euros que fixava la seva clàusula de rescissió amb l’Atlètic de Madrid. Un pagament al comptat, tal com exigia l’equip blanc-i-vermell.

Griezmann es converteix, així, en el segon fitxatge més car de la història blaugrana, només superat per Coutinho (120 milions més 40 en variables) col·locant-se, alhora, davant del seu compatriota Dembélé (105 milions fixos). Tot i que l’extrem podria superar-lo si es contemplen els 40 milions en variables que va pactar el Barça amb el Borussia Dortmund a l’estiu del 2017.

El davanter tindrà ara una clàusula de rescissió de 800 milions, la més alta de la plantilla, per sobre fins i tot de la de Messi, fixada en 700 milions.

Canvi de decisió 

Griezmann arriba al Barça després de prendre la decisió de desfer el camí traçat l’estiu passat. Llavors, Messi i Suárez van sortir públicament a enaltir la seva qualitat aprovant el seu fitxatge per fer un salt de qualitat a l’equip de Valverde.

Però en l’últim instant, el francès va optar per quedar-se a l’Atlètic, convertit en el tercer jugador més ben pagat del planeta, mentre pactava que la seva clàusula de 200 milions passés a 120 i deixar, així, una porta oberta per marxar. Una porta que ha obert oficialment aquest mateix divendres quan els seus assessors legals han presentat el taló de 120 milions d’euros. Deixa, així, enrere la polèmica que va suscitar la seva decisió de l’any passat, airejada en un documental produït per Gerard Piqué. Una decisió que va molestar el Barça perquè es va assabentar tard i malament que Griezmann havia rebutjat aquesta primera oferta. A la segona va acceptar.

El pacte entre el francès i el Barça estava tancat des del març, segons va denunciar l’Atlètic

El francès, no obstant, aviat es va adonar que no li havia sortit bé la jugada de quedar-se a l’Atlètic. No va passar ni un any. Al maig va creuar la porta per marxar. Abans, al març, segons va informar el club madrileny en un dur comunicat, ja va desempolsegar el vell acord amb el Barça per acabar al Camp Nou.

Firmarà per cinc temporades per completar un atac de somni amb Messi Suárez, a l’espera de Neymarfet que permetria a l’equip blaugrana reeditar la fórmula dels ‘4 fantàstics’ que ja va utilitzar al seu dia amb RonaldinhoHenryEtoo i Messi en la temporada 2007-08. Llavors només va durar un any.

Notícies relacionades

 Ara Griezmann apareixerà al Camp Nou amb un any de retard. El Barça, després de la precipitada marxa de Neymar al PSG, ja va pensar en el davanter francès, però llavors el seu fitxatge era inviable. Semblava tot fet l’estiu passat, però la seva decisió va virar en l’últim instant. A la tercera es converteix en jugador blaugrana. Ho va voler el 2017, però els 200 milions de clàusula ho van fer impossible. Ho va voler el 2018, però ell va decidir quedar-se. I ara, a l’estiu del 2019, Griezmann arriba al Camp Nou.

La presentació podria ser aquest diumenge al Camp Nou, però a porta tancada, perquè la gespa s’està replantant. El francès no tindrà la possibilitat de reunir els aficionats, com sí que va fer De Jong, capaç d’atreure 20.000 persones a l’estadi. Neto, el segon fitxatge del club, ja va utilitzar aquest format més auster, sense públic, que es repetirà ara amb Griezmann