120 MILIONS D'EUROS

El Barça ultima el pagament de la clàusula de Griezmann

El club desitja fer-ho aquest divendres, perquè el davanter s'uneixi a l'equip de Valverde aquest cap de setmana

marcosl47659779 atletico madrid s french forward antoine griezmann shoots th190711180510

marcosl47659779 atletico madrid s french forward antoine griezmann shoots th190711180510 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

El temps assetja a tothom. Assetja Antoine Griezmann, a qui se li acaba el seu període de vacances legal, l’argument que ha esgrimit per no presentar-se als entrenaments diumenge passat, tal com li exigia l’Atlètic.

Assetja el Barça, que ha intentat, sense èxit, fraccionar el pagament de la clàusula de 120 milions. I també assetja Valverde, que vol començar aquest diumenge amb l’estrella francesa al seu vestidor, a l’espera del que passi amb el futur de Neymar.

El canvi de gespa del Camp Nou obligarà a realitzar la presentació del francès a porta tancada

Per totes aquestes raons, i 12 dies després que la clàusula del davanter baixés de 200 a 120, el Barça està ultimant tots els detalls per executar aquest pagament. Potser és aquest mateix divendres, amb la qual cosa es desbloquejarà un assumpte que tenia en incòmoda posició el futbolista, que esgota els seus dies finals de vacances.

L’enuig de l’Atlètic, tant amb Griezmann com amb el club blaugrana, al sentir-se menystingut, perquè la negociació entre tots dos va ser al març, com va denunciar en un duríssim comunicat, ha omplert de problemes el desenllaç.

Presentar el taló

El club madrileny entenia que tant el "Futbol Club Barcelona com el jugador han faltat al respecte a l’Atlètic de Madrid i a tots els seus aficionats", i per això la via amistosa per facilitar el pagament de la clàusula es va tancar immediatament. La visita d’Òscar Grau, el CEO blaugrana, al despatx de Miguel Ángel Gil Marín, el conseller delegat blanc-i-vermell, va resultar infructuosa.

Per això el Barça, després d’haver explotat totes les vies financeres, opta, potser, perquè sigui un dels advocats del futbolista el que presenti a la seu de la Lliga de Futbol Professional (LFP) el taló dels 120 milions que el convertirien en el segon jugador més car de la història del Barça, només superat per Coutinho. El club ja ha pagat variables per sobre dels 120 que va costar el brasiler.

¿‘7’ de Coutinho o d’Antoine? 

Una vegada estigui dipositat i tingui la conformitat de La Liga, el Barça anunciarà oficialment el fitxatge de Griezmann per a les cinc pròximes temporades. Al francès li encantaria portar el set, un dorsal que pertany ara mateix a Coutinho, el futur del qual al Camp Nou continua estant sota sospita. És el número, a més, que ha portat sempre Griezmann en la seva carrera esportiva.

Notícies relacionades

El davanter va debutar, això sí, amb el 27 amb la Reial Societat (temporada 2009-10), però després, durant les quatre temporades posteriors, ja va lluir el set a Anoeta. El mateix que va tenir en les seves cinc campanyes amb l’Atlètic. Idèntic dorsal l’acompanya també amb la selecció francesa.

Valverde espera tenir Griezmann aquest mateix cap de setmana, quan es posa en marxa el Barça. Diumenge és el dia per a les proves mèdiques; dilluns, comença la feina. El club, mentrestant, dissenya la presentació del francès, que no serà sobre la gespa del Camp Nou, com sí que va passar la passada setmana amb De Jong. Haurà de ser a porta tancada, perquè s’està replantant l’herba de l’estadi