RESPOSTA A L'AVÍS

Griezmann no tornarà a l'Atlètic

El club blanc-i-vermell li exigeix que s'incorpori aquest diumenge als entrenaments mentre ell o el Barça no paguin la clàusula, però el seu advocat avança que no hi anirà

jdomenech48153354 files  in this file photo taken on april 24  2019 atletico m190706210452

jdomenech48153354 files in this file photo taken on april 24 2019 atletico m190706210452 / GABRIEL BOUYS

2
Es llegeix en minuts
J. D.

Després i abans de reunir-se a compte d’Antoine Griezmann, Barça i Atlètic mantindran un altre tipus de relació. A part dels contactes personals que seran imprescindibles per arribar a un acord sobre l’operació –si serà el pagament de la clàusula, si serà traspàs, si entrarà Nelson Semedo en el traspàs, qui, com i quan cobrarà les comissions–, representaran una escenografia de gestos, amb intercanvi de declaracions i notes per entretenir les aficions i presentar-se com a brillants gestors mai vistos abans en els seus respectius clubs.

En un nou serial estiuenc, l’Atlètic va citar Griezmann perquè es presentés aquest diumenge davant de Diego Simeone per iniciar els entrenaments amb la resta dels seus encara companys blanc-i-vermells. Tot i que sap amb tota seguretat des del 14 de maig –perquè ho va avançar personalment el jugador–, i indiciàriament des del març, que el davanter ha decidit anar-se’n del club. I vol fitxar pel Barça, segons va comunicar l’agent de Griezmann, la seva germana Maud, i confirmat per una reunió que hi va haver dijous entre Miguel Ángel Gil Marin i Òscar Grau, com a representants de cada club. 

Incompareixença anunciada

Griezmann no té intenció de presentar-se a la cita. I no s’hi presentarà per molt que tingui contracte en vigor amb l’Atlètic, ja que no ha sufragat la clàusula de 120 milions per alliberar-se del compromís. El seu club, precisament, li exigeix que acudeixi i s’entreni mentre ell o el Barça no paguin.

Griezmann només contemplava acudir a l’inici dels entrenaments del Barça el 14 de juliol. Aleshores, hauria d’haver acabat l’operació, que viu la segona temporada després del que va passar l’estiu anterior i el misteri cultivat per Griezmann.

El diari As va informar que l’advocat de l’internacional francès va enviar un correu anunciant que no aniria per evitar l’“estrès emocional” de tornar al lloc de què ja es va acomiadar, mentalitzat com està per jugar al Barça. On es retrobaria amb Nicola Mirotic, el fitxatge del qual pel bàsquet blaugrana va quedar confirmat aquest dissabte. Al compte de Twitter de l’aler montenegrí nacionalitzat espanyol, una foto deixa constància de la primera salutació entre tots dos. Va ser a Chicago, el 2015. 

El paper d’ofès

L’Atlètic va publicar una nota acusant Josep Maria Bartomeu de voler enganyar l’opinió pública a l’al·ludir a la reunió de dijous com si hagués sigut el primer contacte, i fent-se l’ofès per què el Barça hagués contactat amb Griezmann mentre tenia contracte vigor. Com si el mateix Atlètic no obrés així amb els futbolistes que li interessen d’altres equips.

Notícies relacionades

Tot forma part del joc de la negociació. El Barça no vol pagar els 120 milions al comptat i pretén una rebaixa en el preu, el pagament en còmodes terminis, o introduir algun jugador en l’operació. Menys Semedo, o això diu, després que l’agent del jugador afirmés que desitjava recalar a l’Atlètic.

El club blanc-i-vermell ha entregat la samarreta amb el dorsal 7 de Griezmann a Joao Felix, el seu substitut, pel qual ha de pagar més de 120 milions. Els que espera rebre del Barça.