Mercat de fitxatges

Pròximes sortides, Denis i Rafinha

El gallec apunta al Celta i el brasiler és un dels principals objectius del València

zentauroepp48858536 entrenamiento del barcelona en la ciudad deportiva190629200414

zentauroepp48858536 entrenamiento del barcelona en la ciudad deportiva190629200414 / A MIGUEL RUIZ

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la venda d’André Gomes a l’Everton per 25 milions d’euros i del canvi de porters camuflat de traspàs per necessitats comptables que ha acabat amb Jasper Cillessen al València, el FC Barcelona continua gestionant l’operació sortida de jugadors per poder afrontar noves adquisicions. I en aquesta campanya, Denis Suárez i Rafinha Alcántara tenen tots els números per ser els següents a veure els seus noms inscrits a la llista de baixes.

Als seus 25 anys, Denis va aprofitar l’últim mercat hivernal per emprendre l’aventura de la Premier amb la samarreta de l’Arsenal en qualitat de cedit, però una lesió va truncar la seva estada a Anglaterra i el club londinenc va renunciar a executar l’opció de compra. El centrecampista gallec, en qualsevol cas, sap que Ernesto Valverde a penes compta amb ell i està decidit a canviar d’aires per tenir minuts i tornar a sentir-se important, per la qual cosa s’imposa la seva sortida.

El gran interès mostrat per Marcelino García Toral, que el va tenir als seus ordres al Vila-real, apuntava al València com la destinació més probable de Denis, però els responsables del club xe no han volgut recolzar la petició del seu entrenador amb una oferta econòmica viable i ara mateix els passos del jugador semblen dirigir-se al Celta de Vigo, club a l’equip filial del qual va jugar els seus primers partits en categoria professional.

15 milions

Notícies relacionades

El Barça espera embutxacar-se per Suárez una xifra pròxima als 15 milions d’euros. El Celta, de moment, ofereix 10,5 milions, però es podria plantejar pujar aquesta quantitat si tanca finalment la venda del davanter uruguaià Maxi Gómez. El jugador, per la seva banda, està disposat a rebaixar-se el sou un 30%.

Una vegada descartada la incorporació de Denis Suárez, el València ha lligat ja el fitxatge de Txérixev (per sis milions fixos més un altre en variables) i s’ha fixat com a pròxim objectiu l’arribada de Rafinha. El brasiler s’ajusta al perfil de mig centre creatiu que busca Marcelino per donar relleu a Parejo, però la gravetat de la seva última lesió (Rafinha va dir adeu a la temporada al trencar-se el lligament encreuat del genoll esquerre el novembre passat) fa que el València vulgui extremar totes les precaucions i demani garanties sobre l’estat físic del jugador abans de tancar una negociació en la qual el Barça demana 15 milions d’euros.