EL DESENLACE DE LA LIGA DE FÚTBOL SALA

El Barça conquista la Liga de fútbol sala en un intenso duelo ante El Pozo

El equipo azulgrana, comandado por un Lozano fantástico, recupera el cetro seis años después (3-2)

rpaniagua48756601 fc barcelona lassa vs el pozo murcia  futsal  foto  javi fer190622233148

rpaniagua48756601 fc barcelona lassa vs el pozo murcia futsal foto javi fer190622233148 / JAVI FERRANDIZ

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ha sigut una llarga esperaperò elBarça torna a regnar en el futbol sala espanyol.Sis anys després del seu últim títol deLliga, l'equip blaugrana va recuperar l'hegemonia gràcies al triomf davant El Pozo en un intens duel disputat alPalau (3-2). La màgia del capitàSergio Lozano, autor de dos gols decisius que va dedicar al seupare mortel gener passat, va catapultar un campió immens que va saber patir abans de l'èxtasi final.

L'etapa gloriosa delMovistar Inter, campió els cinc últims anys, ja és història. Necessitava unagran alegria el futbol sala blaugrana després de diversos cursos d'incert camí.La decepció a laChampions, amb derrota a les semifinals davant delKairat, va tornar a agitar les coses fa un parell de mesos. Però l'equip d'Andreu Plazaes va refer de meravella. El lideratge a la fase regular li va atorgar l'avantatge de camp als 'play-offs', factor clau tenint en compte, per exemple, que les dues últimes lligues es van escapar en sengles desempats aTorrejón.

Pesic, al palc

Només hi havia un precedent de cinquè partit a casa del Barça en una final de Lliga. Va ocórrer el 2011 i l'equip català no va fallar contra el Caja Segòvia. Aquest dissabte es va repetir la història. Amb el recolzament delPalau tot és més fàcil. Ningú va voler perdre's el duel, començant por Svetislav Pesic. Vint-i-quatre hores després de perdre la Lliga de bàsquet davant delMadrid, el tècnic serbi va recolzar el futbol sala. El presidentJosep Maria Bartomeutambé va disfrutar a la llotja amb l'èxit d'un equip admirable.

El duel va comptar amb 6.371 espectadors, la millor entrada de la temporada i a prop del rècord d'assistència

El duel va comptar amb 6.371 espectadors, la millor entrada de la temporada. No es va arribar al rècord (6.923 en el quart partit de la final davant de l'Inter del 2017), però l'ambient va ser sensacional en un partit que va començar amb domini d'El Pozo, molt més vertical que en cites anteriors.

Parades de Juanjo

XuxaiÁlex van topar amb unimmens Juanjo, que va tancar ambclau la seva porteria. Mésefectiu va ser el Barça, que es va avançar en un córner culminat perEsquerdinha.Matteus va fallar una ocasió clara (m. 8) i el porter culer va tornar a engegantir-se (m. 13) just abans de la sisena falta dels murcians per unapatada dePito a Lozano a la cara.Ferrao va enviar fora el doble penal,pero el Barça va aguantar bé fins al descans mentre el seu rival vivia al límit del reglament.

Notícies relacionades

Un fantàstic gol de Sergio Lozano (m. 25) va aplanar el camí. ¡Quingran jugador és el capità! Si leslesions no l'haguessin torturat hauria marcat una època. El madrileny va firmar també el tercer amb un altreexcel·lent xutque va deixar el Pozo a lalona.

Giustozziva demanar immediatament un temps mort. Labronca del tècnic argentí va ser tremenda. El Pozo es va llançar a l'heroica ambÁlex de porter-jugador a 10 minuts del final.Andresito va retallar distàncies amb dos gols, el segon atres segons del xiulet final. Res va poder evitar laquarta Lligade la història del Barça, que tanca el curs amb untriplet després de la Copa d'Espanya i la Copa del Rei.

FC Barcelona Lassa, 3; El Pozo de Múrcia, 2

<strong>FC Barcelona: </strong>Juanjo, Aicardo, Marcenio, Ferrao, Joselito -equip inicial-, Sergio Lozano, Esquerdinha, Adolfo, Leo, Santana, Arthur, Boyis, Rivillos.

Temes:

Futbol sala