ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça revela la trencadora samarreta de quadros de la pròxima temporada

El club trenca amb la tradició i abandona per primera vegada en la seva història les ratlles amb un disseny transgressor

aguasch48461190 deportes la nova samarreta per a la temporada 2019 20 s insp190603193138

aguasch48461190 deportes la nova samarreta per a la temporada 2019 20 s insp190603193138

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Costarà. Costarà acostumar-se a veure Messi amb aquesta samarreta. Costarà visualitzar el Barça amb aquesta imatge metafòrica, com ha difós el mateix club, de les “quadrícules de l’Eixample” transformades en la nova pell blaugrana. Una pell quadriculada a la qual únicament Ivan Rakitic, si és que segueix la pròxima temporada, se sentirà realment còmode, perquè Croàcia vesteix així. El format és idèntic; només canvien els colors: blau i grana, al Camp Nou; vermell i blanc, els croats.

barça 19-20, trencadora

De les 10 franges que representaven els 10 districtes de la ciutat es passa a quadrats similars als de Croàcia

Però es farà estrany observar la silueta de l’equip de Valverde amb aquesta imatge transgressora que ha acabat amb més d’un segle de tradició. Per primera vegada en la seva història, el Barça no lluirà ratlles a les samarretes. Opta pels quadros.

A punt de complir 120 anys, modifica de manera totalment transgressora la seva imatge en un peculiar viatge, resumit en les cinc últimes samarretes que ha exhibit. Ja va transgredir el 2015 amb les ratlles horitzontals, també per primera vegada, però ara ha anat una mica més enllà a l’abandonar-les totalment.

BARÇA 18-19, 10 ratlles, 10 districtes de Barcelona

Homenatge a la ciutat

 Ni horitzontals, ni més estretes, ni més amples, com aquella recordada samarreta del centenari el 1999, ni els 10 districtes de la ciutat simbolitzats en la que ha lluït aquesta temporada, ni el viatge evocador a la de Wembley... Ja no queda res d’això.

barça 17-18, ratlles que s’anaven estrenyent

L’innovador disseny s’ha inspirat a les característiques "quadrícules de l’Eixample" creat per Ildefons Cerdà

El Barça s’ha inspirat en aquell bloc d’edificis que formen una quadrícula, un projecte dissenyat per l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà a meitat del segle XIX. Nike ha dibuixat una campanya sota el lema ‘El talent no té una sola forma’, en què ha volgut retre homenatge a l’home que va impulsar el Pla Cerdà.

El club mai havia repartit els colors blaugrana més enllà de les franges, ja fossin verticals, com sempre, o horitzontals. Bartomeu té l’honor de ser el president que ha autoritzat aquest parell de grans revolucions a la samarreta que han acabat amb anys de tradicions en aquestes indumentàries.

barça 16-17, inspirada en wembley-92

Com Antoni Gaudí

De l’horitzontal al quadrat, argumentant-se en aquesta campanya de la multinacional nord-americana, que paga 100 milions d’euros anuals al club que poden arribar, si s’aconsegueixen tots els variables als 155, també fa referència "a la visió innovadora d’un català universal com Antoni Gaudí". Una frase que, segons el Barça, ho resumeix tot. “Si no s’ha fet abans, és la millor raó per fer-ho”.

"Aquesta samarreta és nova i emocionant, representa perfectament el club i el vincle tan especial entre el Barça, els seus aficionats i les persones que són el pulmó de la ciutat" (Piqué)

Notícies relacionades

I la directiva ha aprovat aquest innovador disseny en què una altra de les grans novetats és que la senyera està ubicada en la part davantera i no en la posterior com estava abans.  “Aquesta samarreta és nova i emocionant”, ha asseguratGerard Piqué, un dels quatre capitans de l’equip, juntament amb Messi, Busquets i Sergi Roberto, que sortien en les fotos de la promoció, igual com el Barça femení, la samarreta de les quals es posarà a la venda per primera vegada en la història també.

BARÇA 15-16, REVOLUCIONÀRIES RATLLES HORITZONTALS

El segon equipament serà groc, travessat per una franja diagonal de color blaugrana, similar a la que va utilitzar el Barça en la temporada 1983-84 amb Maradona com a figura. La primera, com diu Piqué, “té un disseny diferent, però representa perfectament el club i el vincle tan especial que hi ha entre el Barça, els seus aficionats i les persones que són el pulmó de la ciutat”. Unes persones que hauran d’acostumar-se a veure una pell tan estranya i quadriculada. 

Temes:

Messi