NOU RUMB

Víctor Valdés vol iniciar la seva carrera com a tècnic professional

L'exporter del Barça, que dirigeix el juvenil del Moratalaz madrileny, desitja fer-se un lloc a les banquetes

lmendiola37122047 britain football soccer   middlesbrough v west bromwich albi180622193353

lmendiola37122047 britain football soccer middlesbrough v west bromwich albi180622193353 / Scott Heppell

1
Es llegeix en minuts

No només Xavi vol ser entrenador. També Víctor Valdés, el porter que va guanyar tres Copes d’Europa amb el Barça (París 2006, Roma 2009 i Londres 2011), ha expressat el seu desig d’iniciar la seva carrera com a professional a les banquetes. Per començar, ho ha fet des de les categories més anònimes perquè fa gairebé un any que dirigeix el Juvenil de l’Escola de Futbol de Moratalaz (Madrid).

És el primer pas de l’exporter del Barça, que ha pujat al conjunt madrileny la Lliga Nacional a més de conquerir la Youth Cup de Madrid a l’imposar-se a la final al Yokohama japonès. Valdés, inspirat en la metodologia de Johan Cruyff i amarat de l’esperit de La Masia, pretén donar un nou rumb a la seva carrera esportiva.

Cantera d’entrenadors

Després d’aquesta primera experiència al Moratalaz, l’exporter blaugrana ha elegit la mateixa agència (Sports and Life) que representaAndrés Iniesta, un dels seus millors amics al Camp Nou, per a aquests primers passos a les banquetes professionals.

Notícies relacionades

A poc a poc, els components d’aquell inoblidable Barça del 2009 dirigit per Pep Guardiola, que va conquerir els sis títols possibles en un any perfecte, comencen a deixar el camp per agafar la pissarra d’entrenador. Xavi ja ha anunciat la seva retirada de Qatar i de forma immediata dirigirà un equip, mentre que Iniesta té contracte amb el Vissel Kobe japonès, però ja ha manifestat el seu desig de voler ser entrenador.

De moment, està passant, tot i que sigui encara a petita escala, el mateix fenomen que es va donar amb el ‘Dream Team’ de Johan Cruyff el 1992. D’aquell inoblidable equip van sortir tècnics tan prestigiosos com Pep Guardiola (Manchester City), Ronald Koeman (actual seleccionador holandès), Michael Laudrup (ara sense equip després d’entrenar a Getafe, Mallorca, Swansea, entre altres clubs) o directors esportius com Andoni Zubizarreta (abans al Barça, ara a l’Olympique de Marsella) i Txiki Begiristain (Manchester City).