oposició a la sentència

La Fiscalia estudia recórrer l'absolució de Rosell

L'Audiència Nacional va retirar dimecres tots els càrrecs contra l'expresident blaugrana i cinc processats més

sandro-1

sandro-1 / FERNANDO VILLAR (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La fiscalia de l’Audiència Nacional estudia recórrer la sentència que ha absolt l’expresident del Barça Sandro Rosell i cinc persones més que estaven acusades de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike, segons informa l’agència ACN.

La fiscalia va començar demanant 11 anys de presó per a Rosell, però finalment va rebaixar la seva pretensió fins a sis per blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. També reclamava cinc per al gestor andorrà Joan Besolí, i penes d’entre 1 any i 11 mesos i 1 any i 6 mesos per a la dona de l’expresident, Marta Pineda, i els altres tres acusats: Pedro André RamosJosé Colomer i Shahe OhannessianRosell Besolí van estar empresonats de forma preventiva gairebé dos anys.

“Estic molt content”

L’Audiència va absoldre dimecres tots els acusats per entendre que no s’han pogut acreditar les acusacions de la fiscalia. Segons la sentència, les proves aportades per la defensa generen “menys dubtes”, tant quant a la il·legalitat de les comissions, com respecte a les sospites apuntades sobres les diferents societats.

Notícies relacionades

L’expresident blaugrana va tornar aquest dijous a les instal·lacions del torneig de tennis Open Banc Sabadell, acompanyat per la seva família. Va ser breu al valorar l’absolució malgrat la insistència dels mitjans de comunicació per conèixer les seves impressions després d’un calvari que va començar el maig del 2017.

“Estic molt content i molt feliç. Ha sigut molt temps esperant, però ara soc molt feliç”, va dir. “Fins que la sentència no sigui ferma no vull fer més valoracions”, va agregar Rosell seguint els consells dels seus advocats.