BAYERN, 0 - BARÇA, 1

El Barça encarrila el pas a la final de la Champions femenina

Les blaugrana guanyen el Bayern a camp contrari amb un gol de Hamraoui i podrien confirmar la seva classificació diumenge

aguasch47845815 barcelona s players celebrate the goal for their team during190421195031

aguasch47845815 barcelona s players celebrate the goal for their team during190421195031 / MATTHIAS BALK

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va arribar l’estiu passat com a reforç de luxe, perquè l’equip fes un salt de qualitat, i Kheira Hamraoui ja ha justificat el seu fitxatge per ser l’autora del gol que col·loca el Barça amb un peu a la final de la Champions. En la seva única aparició a l’àrea del Bayern, la imponent migcampista francesa va corroborar la vàlua futbolística que havia acreditat en la seva llarga carrera per alimentar els somnis de les futbolistes blaugranes.

El triomf del Barça s’acosta al qualificatiu de gesta, començant pel fet que té a l’abast la primera final continental del futbol femení després de vèncer un Bayern que estava invicte a Europa i que tampoc havia perdut cap partit a casa, cosa que prova la seva categoria com a equip en el potent campionat alemany.

1-2 als pals

Més lluny que mai ha arribat fins ara el Barça, que només una vegada (el 2017) havia disputat la semifinal de la Champions. Llavors va perdre els dos partits davant delParis Saint Germain. Dos anys després, ha guanyat el primer duel, a Munic. I va poder marcar més gols, ja que abans Hamraoui havia estavellat una centrada xut al travesser (m. 21) i Losada havia xutat al pal. Däbritz, la millor futbolista germànica, també va rematar al travesser en l’últim, en el desesperat atac final del Bayern.

La classificació queda pendent del partit de tornada, diumenge (12 hores), al Miniestadi. Tret que la junta faci el gest d’obrir les portes del Camp Nou, el gran estadi dels homes, com han fet abans l’Athletic, l’Atlètic de Madrid i l’Espanyol, aquest dilluns. Il’Olympique de Lió, en l’altra semifinal, que va vèncer el Chelsea al Groupama Stadium (2-1).

L’estil característic

El Bayern va remetre el duel a un dels camps de la ciutat esportiva, que es va omplir per l’envergadura de la competició i el reclam del nom del Barça. El que van veure els aficionats alemanys va ser unarèplicade l’equip masculí, salvant totes les distàncies.

Vestides de groc, les noies deLluís Cortésvan exhibir el segell característic de la versió masculina. A una altra velocitat, però amb la mateixa pretensió, seguint elllibre d’estilde la casa: manar al partit a partir de la possessió de la pilota i eljoc de posició, dibuixant el 4-3-3 i exercint el màxim control per desnaturalitzar el Bayern.

Notícies relacionades

Així va ser a la major part de la trobada, tret d’unbreu epílegen cadascun dels dos períodes. Es va jugar al que va voler i com va voler el Barça. Una mica fins a cert punt acomplexant per a les alemanyes, poc acostumades a veure’s sotmesos a la seva pròpia casa i un dia gran, perseguint la pilota que es passaven amb insospitable facilitat les barcelonistes, tot i que al futbol femení hi ha menor contacte.   

 

Bayern Munic, 0 - Barcelona, 1

<strong>Bayern: </strong>Benkarth; Skorvankova, Hendrich, Laudehr, Schweers; Maier, Demann, Däbritz, Lohmann, Rolfö; Damnjanovic.