GIRONA - BARÇA (DIUMENGE, 16.15 H)

De Miami a Montilivi

Girona i Barça lliuren un duel transcendental a la Lliga lluny dels Estats Units com pretenia Javier Tebas

marcosl44837628 girona    26 08 2018   deportes            la afici n local 190126200136

marcosl44837628 girona 26 08 2018 deportes la afici n local 190126200136 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ

No és Miami. Ni tampoc té el perfum de partit únic i especial que havia pretès durant mesosJavier Tebas, el president de la Lliga de Futbol Professional, entossudit com estava a exportar el seu producte al glamurós i lucratiu mercat nord-americà. No és Miami, però és Montilivi, un vell estadi que està punt de complir 40 anys d’existència.

Allà, a primera hora de la tarda, es mesura el Girona de Eusebio, un equip sacsejat per les baixes, que fa set jornades consecutives que no guanya, al Barça de Valverde, un líder fiable, que ha encadenat set victòries consecutives a la Lliga. Un torneig que resulta la veritable prioritat per a tots dos.

Es creuen dos equips en ratxa dispar: fa set jornades que el Girona no guanya i el Barça suma set victòries consecutives

És fonamental per als dos, amb l’aire poètic que li va proporcionar Àlex Granell, el capità del Girona, recitant el poema de Miquel Martí i Pol. “Tot està per fer i tot és possible”. Per a l’equip d’Eusebio és necessari retrobar el camí de la victòria. No guanya des del derbi amb l’Espanyol a Cornellà: 1-3 el 25 de novembre passat. La Copa és un estímul important, però la Lliga és molt més necessària.

Valverde també pensa el mateix. “Sí, no tinc cap objecció en dir que la Lliga és una prioritat per a nosaltres”, va argumentar el tècnic blaugrana. “El Barça està dominant la Lliga un altre any més, té una regularitat molt gran, amb una línia de joc molt estable des de fa molts anys”, va replicar Eusebio, apel·lant “a la il·lusió dels jugadors i l’energia dels aficionats” per frenar la ratxa del líder.

El codi de Valverde 

Notícies relacionades

Sacsejat per la derrota en l’anada copera amb el Sevilla (“es parla molt de les rotacions quan perds, però vam fer com l’any anterior”, es va defensar Valverde) apareix el Barça a Montilivi. Amb Messi. “Les dades que tinc jo dels jugadors no les té ningú”, va dir el tècnic. Amb Leo i amb Busquets, a més de Denis Suárez, el futur del qual encara es discuteix en els dies finals del mercat hivernal, i Malcom en una llista de 19 jugadors. Una llista on no figura Murillo, el central acabat de fitxar, perquè, com va dir el tècnic, “ja està recuperat Vermaelen”. Sense el colombià, però ambPrince Boateng.

“Es parla molt de les rotacions quan perds” (Valverde)

Valverde, que va fer broma amb l’escenari final (“ah, no m’ho crec que no es jugui a Miami”), va admetre que ell no havia parlat amb Frenkie de Jong com sí que van fer prèviament Guardiola (City) i Tuchel (Paris SG) per intentar convèncer-lo del seu fitxatge.  “No pots parlar amb un jugador que té contracte.  No és en el meu codi”. En el seu codi ara només hi ha intentar guanyar el Girona i mantenir la seva renda a la Lliga, la seva prioritat.