TORNEN MESSI I BUSQUETS

Valverde: «No tinc objeccions en dir que la Lliga és una prioritat»

El tècnic del Barça diu que «és fonamental» guanyar el Girona, que es fa «molt fort» a Montilivi

«No és en el meu codi parlar amb un jugador que té contracte», afirma l'entrenador sobre De Jong

marcosl45722466 sant joan despi     02 11 2018    deportes       valverde an190126121921

marcosl45722466 sant joan despi 02 11 2018 deportes valverde an190126121921 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Torna Messi. I Busquets. Torna el Barça a la Lliga després de la derrota encaixada dimecres passat en l’anada dels quarts de final de la Copa amb el Sevilla (2-0). I l’espera el Girona d’Eusebio a Montilivi. “¿No es juga a Miami? No m’ho crec, espera, espera...”, va dir Valverde amb ironia a un periodista després de la polèmica sobre un partit que la Lliga de Futbol Professional (LFP) volia exportar als Estats Units. “Sí, no tinc objeccions en dir que la Lliga és una prioritat per a nosaltres”, ha dit el tècnic blaugrana.

“Es parla molt de les rotacions quan perds. Vam fer canvis en les dues eliminatòries de Copa de l’any passat”, ha recordat Valverde. “Es va parlar de rotacions perquè vam perdre 1-0 amb l’Espanyol, hem fet una cosa semblant a l’any passat, però vam aconseguir el títol. Intentarem remuntar dimecres”, ha afegit el tècnic, que ha inclòs en la llista de 19 jugadorsDenis Suárez i Malcom. Però, curiosament, ha deixat foraMurillo  “perquè ja està recuperat Vermaelen”.

“¿Els descansos de Messi? Les dades que tinc jo dels jugadors no les té ningú. Faig el millor per al jugador” (Valverde)

Sobre els descansos de Messi, que només ha jugat mitja hora davant del Leganés al no ser convocat a la Copa, Valverde ha sigut molt rotund: “Les dades que tinc jo dels jugadors no les té ningú, he de prendre decisions sobre això. Faig el millor per al jugador, per a l’equip i per al club”, ha recalcat amb energia l’entrenador barcelonista.

Sense imposar jugadors

Després, el tècnic ha volgut recordar que “el Girona es fa molt fort a Montilivi”, i per això preveu “un partit molt complicat”, mirant sempre de reüll el que fan l’Atlètic i el Madrid, els seus dos perseguidors. “No es pot descartar ningú, tot i que un sempre mira a qui està immediatament al darrere”, ha dit en al·lusió a l’Atlètic. “Mai es dona per vençut, està a cinc punts. I el Madrid té un gen competitiu especial”, ha precisat.

“La posició de lateral esquerre és una posició més coixa, només està Jordi Alba” (Valverde) 

Sobre el mercat de fitxatges ha reconegut que té un problema a la banda esquerra de la defensa. “És la posició més coixa, només està Jordi Alba i ens queda recórrer al Barça B, amb un lateral dret o un lateral esquerre reconvertit. Ja hem adaptat Sergi Roberto o Semedo a aquesta posició. Ho estem mirant, però hem d’acceptar la situació del club”; ha confessat Valverde, que ha explicat perquè ell no ha parlat, com sí que van fer Guardiola (Manchester City) o Tuchel (Paris SG), amb Frenkie de Jong.

“De Jong ve d’un club amb paràmetres coneguts al Barça, però haurà d’adaptar-se. El club ha de mirar això, jugadors que vagin enriquint el joc actual” (Valverde)

Notícies relacionades

“No pots parlar amb un jugador que té contracte. No és en el meu codi”, ha assegurat Valverde. “No tinc res qa dir”, ha dit després quan li han recordat que els seus col·legues sí que van mantenir una xerrada directa amb el centrecampista holandès. “Cadascú té la seva manera d’actuar. De Jong ve d’un club amb paràmetres coneguts al Barça, però haurà d’adaptar-se. El club ha de mirar això, anar incorporant jugadors que vagin enriquint el joc actual i pensar en el futur perquè sigui temps aquí i siguin importants”.

En aquest sentit, Valverde ha sigut molt clar. “Quan parlo amb la secretaria tècnica surten molts noms, són comentaris molt normals. No hi ha res d’estrany. Mai parlo en termes absoluts que aquest jugador ha de venir sí o sí. Però de manera normal, no és qüestió d’imposicions”, ha revelat l’entrenador blaugrana.