LLIGA IBERDROLA

El Barça femení aconsegueix un triomf vital al camp del Llevant en el debut de Cortés

Un gol de Mariona tomba el tercer classificat (0-1) i col·loca les blaugranes líders amb un partit més que l'Atlètic

leila-ouahabi-andrea-pereira

leila-ouahabi-andrea-pereira

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El Barça femení ha aconseguit aquest dissabte un triomf vital per continuar aspirant al títol de Lliga en el debut a la banqueta de Lluís Cortés, substitut del destituït Fran Sánchez. El conjunt blaugrana s’ha imposat per 0-1 al camp del Llevant, tercer classificat i que en cas de guanyar hauria arrabassat la segona plaça a les blaugranes. El gol de Mariona Caldentey col·loca provisionalment el Barça líder de la Lliga Iberdrola, amb els mateixos punts que l’Atlètic de Madrid, que aquest diumenge té un compromís a priori fàcil a Logronyo.

A diferència del que li va passar a l’equip d’Ernesto Valverde dijous, les noies del Barça sí que han tornat amb un triomf de València. Però no ha sigut fàcil per a les blaugranes sumar tres punts imprescindibles per evitar que l’Atlètic torni a escapar-se a la taula. El Llevant, que l’estiu passat es va reforçar amb jugadores com Sonia Bermúdez (Atlètic), Ivana (València) i l’exculer Ruth García, baixa per lesió aquest dissabte, va demostrar ser un equip important i va vendre cara la seva derrota.

Dos pals abans del gol

La igualtat va ser la tònica d’una primera meitat molt intensa en la qual Vicky Losada va poder canviar el partit al minut 9 amb un xut des de la frontal que es va estavellar al pal. L’ambició del Barça no trobava premi, tot i que tampoc els perillosos contraatacs granotes van aconseguir batre una segura Sandra Paños.

A la segona meitat el Barça va augmentar un punt la pressió defensiva i va començar a trobar esquerdes a les files llevantinistes. La fusta va tornar a negar un altre gol blaugrana, aquesta vegada d’Alexia Putellas (m. 63), just abans que a la sortida d’un córner Mariona aprofités el rebuig de la portera romanesa Andrea Paraluta a una rematada de Lieke Martens (m. 65). "Ha costat, però sabíem que el gol acabaria entrant", va assegurar la golejadora.

Ocasions de Martens

Notícies relacionades

Martens va tenir diverses ocasions per sentenciar que no va aprofitar, però el control de la possessió que va exercir el Barça al tram final va avortar qualsevol possibilitat d’empatar del Llevant, que es queda a sis punts d’un Barça que continua invicte (14 victòries i 3 empats).

"Feliciteu les jugadores, el mèrit és seu. Han estat a un nivell molt alt", va dir després del triomf Lluís Cortés. "Hem estat intenses i valentes", va afegir Sandra Paños. La pròxima jornada, el Barça rebrà l’Athletic, quart classificat.

LLEVANT, 0 - BARCELONA, 1

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Llevant: </strong>Paraluta, Batlle, Guti, Ivana, Corredera, Jéssica (Navarro, m. 56), Maitane, Zornoza, Soni, Charlyn i Banini.</span>