UN ALTRE PROJECTE ESPORTIU

L'Andorra aprova la compra de Piqué

L'assemblea del club va acceptar per unanimitat que el defensa del Barça sigui el propietari del club a través de la seva societat Kosmos

Gabri i Jorquera assumeixen ja la direcció de l'equip, que comptarà amb cinc reforços més i l'objectiu final d'ascendir fins a Tercera

jdomenech46367451 files  in this file photo taken on october 17  2018 spain s 181229182700

jdomenech46367451 files in this file photo taken on october 17 2018 spain s 181229182700 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’assemblea general extraordinària del FC Andorra ha decidit aprovar la compra de l’entitat per part del grup Kosmos, propietat de Gerard Piqué, jugador del FC Barcelona.

L’aprovació es va produir per unanimitat –només una abstenció i 206 vots a favor, molts d’ells delegats–, en una reunió en la qual no hi havia cap representant de Kosmos.

Encara falten molts passos burocràtics per fer, però ja comença a entrenar el nou cos tècnic liderat per l’exjugador del FC Barcelona Gabri García de la Torre, que tindrà com a segon entrenador l’exporter blaugrana Albert Jorquera.

Kosmos liderarà el projecte a través d’una societat anònima esportiva emparada en la nova llei de l’esport del país andorrà i que encara no ha sigut publicada en el BOPA (Butlletí Oficial del Principat d’Andorra).

Quan aquesta nova legislació es publiqui hauran de passar 15 dies perquè entri en vigor. Una vegada s’aconsegueixi, aquesta societat anònima esportiva estarà liderada pel jove empresari andorrà Francesc Destreé. Dins d’aquesta societat les accions majoritàries aniran a càrrec de Kosmos Holding, l’empresa de Gerard Piqué.

Inversió i pagament del deute

La intenció, explicada durant l’assemblea general extraordinària d’avui, serà la d’aportar una injecció econòmica anual de 300.000 euros i també liquidar el deute del club andorrà, que ascendeix a 313.000 euros i que podria arribar a pujar a 600.000, ja que té dues causes pendents a la Batllia –jutjats andorrans–.

Piqué, al costat de Rakitic, en l’últim partit de l’any davant del Celta. / JORDI COTRINA

A més, una de les clàusules del contracte preveu que el grup inversor no s’emporti a cap altre país el club i que tingui el màxim de jugadors del país.

També es vol recuperar la base –ara està dirigida per la Federació Andorrana de Futbol– i crear un segon equip. L’objectiu  del primer equip és ascendir a Tercera Divisió.

Cinc reforços més

Esportivament, ja hi van arribar també dos jugadors que van debutar, com Ferran Tacón i Rubén Bover; es va confirmar aquest cap de setmana l’argentí Fede Bessone, i la idea és que hi arribin quatre jugadors més.

Notícies relacionades

Està previst que aquesta societat andorrana i el grup inversor Kosmos facin després de festes una roda de premsa per explicar amb més detalls l’objectiu de la compra.

"Volem una solució per al club i ens agrada perquè es tracta d’un projecte de país. Serà una societat andorrana amb diferents inversors i entre ells hi ha Kosmos", va comentar Francesc Destreé, que serà el cap visible d’aquest nou projecte.