COMIAT DE L'EXPRESIDENT

La importància de Núñez

Els mandataris del Madrid, de l'Espanyol i jugadors de les seccions desfilen i enalteixen la figura del mort

aguasch46138453 grafcat872  barcelona  04 12 2018   el presidente del fc bar181204194927

aguasch46138453 grafcat872 barcelona 04 12 2018 el presidente del fc bar181204194927 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

Josep Lluis Núñez, abans de tancar la seva llarga presidència, va dir que s’havia sacrificat molt i, apel·lant una penúltima vegada a les emocions, va implorar una miqueta de reconeixement. No s’hauria queixat, és possible que fins i tot s’hagués commogut, en cas de sentir els intensos panegírics que s’han sentit aquests dos dies. Fins i tot Florentino Pérez ha vingut de Madrid per dir que "va ser un dels grans presidents al món".

Chen Yansheng, Bartomeu i Cardoner. / EFE

Aquest dimarts hi ha hagut dos centres de pelegrinatge per homenatjar, recordar i acomiadar Núñez, mort dilluns després d’una llarga malaltia. D’una banda, el tanatori de Sant Gervasi, on aquest dimecres tindrà lloc el funeral. Per donar les condolences a la família, hi han acudit Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident Jordi Cardoner, i l’esposa de Sandro Rosell, Marta Pineda; també hi han anat Joan Gaspart, Ángel Maria Villar, Bernd Schuster, John Benjamin Toshack, Valero Rivera... La llista ha sigut llarga.

Elegant Messi

L’altre lloc, amb un paisatge més freqüentat després de la jornada laboral, ha sigut la tribuna del Camp Nou, on s’ha instal·lat el memorial. El primer equip de futbol ha fet visita i ha guardat un respectuós minut de silenci. Apunt indumentari: només Messi s’ha posat un vestit fosc, honrant la capitania; la resta, roba casual de nois esportistes. El típic. També hi han acudit l’equip d’handbol, de futbol sala i tantes altres seccions; s’hi han passat personalitats d’àmbits variats; el propietari de l’Espanyol, Chen Yansheng; esportistes i exesportistes, i també uns quants socis. El club ja donarà la xifra completa.

Els jugadors del Barça al Camp Nou. / ÁLVARO MONGE

L’acte, que s’estendrà fins demà, va servir per posar l’orella i escoltar gent del futbol exposar les seves sensacions de Núñez, personatge que no va generar indiferència ni quan baixava a comprar sandvitxos. Florentino, escortat per Emilio Butragueño, ha afegit en la seva al·locució que "va ser pioner en la modernització i internalització del futbol; als que vam arribar després ens va marcar els passos a seguir".

"Estic dolgut"

Ha parlat Bernd Schuster, que recordem que va estar vuit anys en el Barça: "Sento una gran tristesa. Se n’ha anat el meu president; era una persona entranyable i molt important per a la meva família. Era més que un president. Vaig arribar amb 20 anys, sent un xaval i sense haver viscut la vida i em va ajudar molt, com Casaus, Parera, Gaspart...".

Notícies relacionades

Ha parlat el capità del Barça d’handbol, Víctor Tomàs, que ha agraït "l’impuls Josep Lluís Núñez que va donar a les seccions". Ha parlat el Lobo Carrasco: "Estic dolgut per dins per la seva pèrdua, però també em sento orgullós de veure que hi ha tanta gent que el l’estima. Núñez i jo vam creuar els nostres somnis", ha dit amb grandiloqüència. 

Tot i que per a remarcada grandiloqüència, Amador Bernabéu, avi de Gerard Piqué, directiu amb Núñez. "Vaig estar 18 anys amb ell. D’ell ho vaig aprendre tot, la humanitat i la serietat a l’hora de portar el Barça. Per a mi no morirà mai". Per darrere, continuaven desfilant socis. Núñez se sentiria de nou important.