LA FINAL DE LA LIBERTADORES

El River - Boca es jugarà al Bernabéu

El partit es disputarà amb la presència de les dues aficions, una cosa impossible a Buenos Aires

9vkj3fps6sj4xayucfcbl71100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

La Conmebol va decidir que l’aplaçada final de la Copa de Libertadores es disputi el 9 de desembre a l’estadi Santiago Bernabéu a les 20.30 hores d’Espanya i amb la presència de seguidors dels dos equips, cosa que resulta impossible a l’Argentina des del 2013. 

El paraguaià Alejandro Domínguez, la principal autoritat del futbol sud-americà, va dir que es va prendre aquesta decisió perquè "Madrid reuneix tot les possibilitats, és la desena ciutat més segura del món, i té la comunitat argentina més grana Europa".

La proposta s’ha formalitzat durant una reunió feta aquesta tarda a la seu de la delegació del Govern a Madrid amb responsables de les forces de seguretat; representants del Reial Madrid, propietari de l’estadi, i membres de la FIFA i de la Conmebol.

Hores abans, el president del Govern, Pedro Sánchez, que es troba a la ciutat de Buenos Aires en el marc de la cimera del G-20, havia donat el vistiplau perquè Espanya aculli el partit de tornada de la final de la Libertadores. 

La Conmebol va decidir, al seu torn, crear un "fons de compensació" per tornar els diners als seguidors del River que havien pagat la seva entrada per presenciar la revenja i es van quedar sense res després que el partit fos suspès en dues ocasions com a conseqüència de l’agressió que va patir la plantilla del Boca per seguidors de l’equip rival quan es dirigien a l’estadi.

Partit de Lliga a domicili

Els dos equips han acceptat la proposta de dirimir la final al Bernabéu el cap de setmana que el Reial Madrid juga el partit de lliga fora de casa, contra l’Osca, el cuer de la Primera Divisió. L’escenari es va elegir després d’haver descartat nombroses variants: Medellín, Asunción, Sao Paulo, Miami i la remota Doha. Fins i tot es va parlar breument en la televisió argentina de Barcelona. 

Notícies relacionades

El temps apressava. Del partit del 9 de desembre ha de sortir el participant del Mundial de Clubs, la competició que organitza la FIFA, que comença el 12 de desembre. El Boca Juniors no va tenir sort en la seva reclamació davant de les autoritats de la Conmebol. Volia guanyar el partit "a l’escriptori", amb una sanció al River. No va poder ser.

El president del Boca, Daniel Angelici, es va reunir aquest dijous amb la plantilla i l’entrenador, Guillermo Barros Schelotto, i els va avisar que el club es presentarà a jugar, perquè, altrament, s’exposa a una dura sanció. No li va quedar cap altra alternativa.