L'ANÀLISI

Les claus tàctiques del Rayo-Barça: Piqué-Suárez, el valor del 'doble 9'

El central es va incorporar a la posició de davanter centre en els minuts finals i va ser clau en la remuntada blaugrana

marcosl45740637 graf760  madrid  03 11 2018   el defensa del fc barcelona ge181103235039

marcosl45740637 graf760 madrid 03 11 2018 el defensa del fc barcelona ge181103235039 / Rodrigo Jimenez

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

1.- Gerard assisteix i atrau; Luis, remata

Eren els mateixos que van golejar el Madrid, però no semblaven els mateixos. Ni van jugar igual. Era idèntic Barça, però al de Butarque, on va deixar escapar tres punts després d’avançar-se amb un gol de Coutinho. A Vallecas es va repetir la història. El gol inicial de Luis Suárez no va servir de res al líder, que va veure desplomar-se el seu avantatge amb un parell d’errors defensius que el van deixar en evidència. El problema és que no va tenir el control del partit en cap moment, deixant que el Rayo el portés al seu territori.

Eren els mateixos del clàssic, però ningú ho diria. El Barça va perdre el full de ruta. No tenia solució, superat pel Rayo, que li va donar la volta a un partit que tenia perdut. Llavors Piqué va decidir, amb l’aprovació de Valverde, exercir de davanter centre d’una manera transcendental. Va assistir Dembélé en el 2-2 i va arrossegar la defensa del Rayo en el 2-3 de Suárez. Pilotes a l’àrea al cap salvador de Gerard.

2.- L’'invisible' i irrellevant Coutinho

Fins i tot Valverde es va adonar que Coutinho, el fitxatge més car en la història del club, no aportava res a Vallecas. Ni en atac, on havia de desequilibrar per la banda esquerra (no va fer ni un sol xut), ni tampoc en el centre del camp, on havia d’ajudar Busquets, Rakitic i Arthur per generar superioritat.

El brasiler, en el seu pas per Madrid, estava sent tan irrellevant que suposava una càrrega per al seu propi equip. Va deixar una d’aquestes actuacions que no transcendeixen en res, convertit en un problema més que en una solució. I el van treure del camp.

3.- Ningú va entendre el primer avís de Pozo

Notícies relacionades

No hi ha manera que el Barça sàpiga governar els seus avantatges i, sobretot, mantenir la porteria a zero a la Lliga. Sempre hi ha un mal desallotjament, fluix i imprecís, com ja va ocórrer al clàssic i es va repetir també a Vallecas. Després del gol de Luis Suárez, el campió no va saber generar el paisatge adequat per desactivar el Rayo, que va començar molt enrere. Però la badada defensiva va provocar que Pozo, en la seva segona ocasió, l’encertés.

En la primera va errar, sense saber aprofitar la distracció que va tenir Sergi Roberto. Cinc minuts després va arribar el gol que va retratar la indolència defensiva blaugrana. I no únicament en el desallotjament fluix de Lenglet, que va deixar la pilota al caire de l’àrea, transformada en tota una temptació per a Pozo. Va contribuir, a més, que Sergi Roberto era dins de l’àrea, sense marge per arribar, i que Rafinha, que havia d’ajudar el seu lateral, va arribar tan tard que va ser espectador privilegiat del golàs de Pozo.