L'ANÀLISI

Les claus tàctiques del València-Barça: Arthur sí que cuida la pilota

L'equip de Valverde, que va començar una altra vegada perdent, paga els seus desequilibris

marcosl45383048 graf1914  valencia  07 10 2018   el delantero argentino del 181007235200

marcosl45383048 graf1914 valencia 07 10 2018 el delantero argentino del 181007235200 / Biel Alino

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

1.- Un altre error groller en la línia defensiva

És una cosa tan cíclica que resulta intolerable per a un equip d’altíssim nivell com el Barça. Ho saben els jugadors i ho sap, per descomptat, Valverde. A cada partit hi ha un error defensiu. A Mestalla va arribar tan aviat que tots van quedar retratats, especialment Piqué, a la sortida d’un córner. Una cadena d’errors que va acabar amb el gol de Garay. Toca Vermaelen, Suárez no rebutja, Piqué fa una cosa estranya i Busquets no segueix el central del València. Ningú va fer bé el seu treball i el gol va arribar.

2.- El noi que no perd pilotes

Notícies relacionades

No li tocava assumir aquest rol, però el gris pas del Barcelona li va obrir la porta de la titularitat a Wembley. I Arthur no vol moure’s d’allà, entossudit com està a demostrar que la seva exquisida tècnica és essencial per a un equip que va demostrar, sobretot en la segona meitat, que no tenia gaire ànima. Quatre passades va errar el jove brasiler en la primera meitat. Tres en la segona. O sigui, va protegir i va cuidar amb mim la pilota, que no va ser tan ràpida com a Wembley. 

3.- Canvis tardans i estèrils de Valverde

Canvis tardans. I sense temps amb prou feines per agitar un Barcelona que es consumia lentament en la segona meitat, sense gràcia ni electricitat en el seu futbol. Quedaven set minuts per acabar el partit quan Valverde va decidir realitzar el primer canvi. Va entrar Dembélé per suplir un irrellevant Coutinho. I això que tenia assignat el racó esquerre de l’atac. No va percudir i, a més, va desaprofitar una ocasió davant de Gayà. Va aparèixer Rafinha per Arthur i Valverde ni va esgotar els canvis.