31 D'AGOST, FINAL DEL TERMINI

El Barça continua sense donar per tancada la plantilla

El club continua atent al mercat i busca sortida a Alcácer, que no entra en els plans de Valverde

marcosl44569537 sant joan despi   07 08 2018    deportes    paco alcacer fre180820175438

marcosl44569537 sant joan despi 07 08 2018 deportes paco alcacer fre180820175438 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

La porta continua oberta. Tant per entrar (a Valverde li faltaria encara un centrecampista) com per sortir: Alcácer, amb una oferta del Borussia Dortmund, és el primer de la llista per abandonar el vestidor del Camp Nou. El mercat enfila els seus últims dies. Acaba el 31 d’agost i queden detalls encara per perfilar la foto definitiva del Barça 18-19. De moment, el tècnic calla i espera per saber els recursos que finalment manejarà en la seva segona temporada.

Rafinha, segons ha anunciat RAC-1, també es planteja la seva marxa, tot i que sigui una altra vegada com a cedit. En aquest cas seria el Betis de Quique Setién qui li obre les portes al centrecampista, que busca, sobretot, la continuïtat que no tindrà al Camp Nou.

Valverde observa el Barça - Alabès de la primera jornada de Lliga al Camp Nou. / JORDI COTRINA

En la primera temporada, el tècnic va refer el Barça senseNeymar, portant-lo a unes cotes d’eficàcia espectaculars a Espanya (Lliga i Copa queden com a símbol de la seva obra), terriblement danyat, no obstant, per la caiguda europea a Roma. En la segona ha d’assumir la vida futbolística sense Iniesta. No hi ha estiu tranquil per alTxingurri, qui espera encara algun reforç més per a aquest armari que tan bon aspecte té.

Dues vies per omplir l’armari

Un armari en el qual s’observa la feina del defenestratRobert Fernández(Arthur i Lenglet), mentre s’aprecia la tasca reformadora d’Abidal i Planes(Malcom i Arturo Vidal), la nova cúpula de la secretaria tècnica, juntament amb Pep Segura, el cap de tot. Valverde està content amb el que té.

El Barça encara pensa en Rabiot o Pogba, mentre el París SG seria feliç amb Rakitic

Però el tècnic no tanca cap porta perquè vol potenciar encara més el centre del camp, malgrat que valora les arribades d’Arthur(toc i associació) iArturo Vidal(caràcter, pressió i capacitat d’arribada des de la segona línia). El Barça no deixa de mirar a Manchester per siPogbatroba una via per escapar-se de Mourinho. Mira a més cap a París, onRabiots’ha convertit en el focus principal sense oblidar-se deDe Jong, aquest prometedor jove, de 21 anys, que sorprèn a l’Ajax. I al París SG, en canvi, també miren el Camp Nou on habiten Rakitic i Busquets, el cor del centre del camp blaugrana. O sigui, els pilars del Txingurri.

Ofertes per Alcácer

En el cas de Busi, que encara no ha segellat oficialment la seva millora de contracte, que implicaria un augment de la seva clàusula (és de 200 milions d’euros ara), és un vell desig parisenc. Però inabastable, de moment. Amb Rakitic, una de les estrelles de la meravellosa Croàcia que es va plantar a la final del Mundial, l’enamorament és bastant més recent. Ajuda també que la seva clàusula és més baixa (125), per la qual cosa el Barça, i davant del superb rendiment de l’exjugador del Sevilla, podria haver de revisar el seu contracte, per molt que firmés l’últim fa només 15 mesos: el març del 2017.

Alcácer, Rafinha i Denis Suaréz, a la ciutat esportiva del Barça. / JORDI COTRINA

D’aquí la inquietud de Valverde. Fins que no s’abaixi definitivament la persiana del mercat estiuenc (una cosa que sí que han fet en la Premier anglesa i la Sèrie A italiana) no quedarà tranquil. Ell, mentrestant, va enviant missatges. Alcácer, per exemple, ja sap que no és el quart davanter com en la passada temporada. Ara ha sigut superat per Munir en la pretemporada. Messi, Suárez, Dembélé, Malcom i l’exjugador de l’Alabès, sense comptar Coutinho, que pot assumir aquest rol ofensiu, li barren el pas a l’exvalencianista.

Si es queda jugarà poc. Encara menys que la passada temporada.Alcácer té ofertes per sortir del Camp Nou (Borussia Dortmund, Betis i Alabès), tot i que el club blaugrana no vol assumir el cost del seu elevat salari ni tan sols en forma de cessió.

           

           

Notícies relacionades