QUART REFORÇ

Valverde destaca que Vidal aportarà «energia i presència» al Barça

El tècnic defineix el jugador xilè «com un guerrer» i compara les seves expectatives amb el fitxatge de Paulinho

jdomenech44507886 fc barcelona s head coach ernesto valverde looks on during t180804112920

jdomenech44507886 fc barcelona s head coach ernesto valverde looks on during t180804112920 / COOPER NEILL

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

“Energia i presència”. “Un guerrer”. Les característiques que descriuria qualsevol aficionat són les virtuts que, precisament, destaca Ernesto Valverde d’Arturo Vidal, el nou fitxatge del Barça, el quart que reforça la plantilla, després dels d’Arthur, Lenglet i Malcom. L’entrenador valora que el centrecampista aporti qualitats diferents de les habituals i de les que se suposa que distingeixen l’estil del Barça. 

Si Arthur és, aproximadament, el substitutd’Andrés Iniesta  com el recanvi d’un migcampista organitzatiu i tècnic, Vidal representa el recanvi de Paulinho. El símil el va establir el mateix Valverde, abonant una comparació que serà constant aquesta campanya, almenys en els primers compassos. “Com Paulinho, és un jugador una mica diferent del que ja tenim i pensem que es pot adaptar bé”.

“L’any passat hi va haver molta polèmica quan va arribar Paulinho abans de veure'l jugar un sol minut i després es va veure que ens va venir molt bé”, ha afegit Valverde després de conèixer-se el fitxatge de Vidal, hores abans de l’últim partit de la gira pels Estats Units contra el Milan. El tècnic espera que el xilè “ens aporti energia al centre del camp”, que imposi la seva “presència” i que “encomani el seu esperit” als altres.

“No passa desapercebut”

“No passa desapercebut”, ha admès, al·ludint no obstant, a les seves condicions atleticofutbolístiques. Entén que fa “cara de guerrer”, però això no ha de ser un obstacle en el Barça, “on hi ha espai per a molts tipus de jugadors”. N’hi havia per a Paulinho, que el club va fitxar quan estava a la Xina per 40 milions d’euros als 29 anys.

Notícies relacionades

Per Vidal, que ja ha complert els 31, en pagarà 19 més variables al Bayern de Munic. “Té una experiència dilatada i ha jugat molts partits a tots els equips que hi ha sigut, està acostumat a jugar partits grans”, va remarcar Valverde, convençut que ni l’edat ni el genoll dret (va ser operat a l’abril i encara no ha reaparegut) seran un obstacle.

Amb l’arribada de l’internacional xilè, el Barça enriqueix la plantilla, però el club encara no ha dit l’última paraula al mercat de fitxatges. N’hi haurà més, sobretot, si es concreten altres baixes. Aleix Vidal ja va partir cap al Sevilla, el futur de Rafinha és incert malgrat la bona impressió causada a l’entrenador, i el porter Jasper Cillessen compta amb ofertes d’altres clubs.