FUTUR INCERT

Yerry Mina: "Vull jugar en un equip on estigui tranquil i tingui minuts"

El central colombià ha parlat sobre la seva experiència a Barcelona i ha deixat obert el seu futur

zentauroepp44137091 topshot   colombia s defender yerry mina celebrates after sc180713114948

zentauroepp44137091 topshot colombia s defender yerry mina celebrates after sc180713114948 / YURI CORTEZ

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

El fitxatge de Lenglet pelBarcelona  complica encara més la continuïtat de Yerry Mina al club. Al concloure la temporada regular, des de la Ciutat Comtal es parlava de la sortida del central colombià, que no va disposar de gaires minuts amb el conjunt de Valverde (va jugar només sis partits oficials) i que a més va tardar a adaptar-se al joc de l’equip. Tot i això, el bon Mundial de Mina ha sembrat els dubtes a Can Barça i el futur del defensa cafeter és totalment incert.

Després de caure eliminat de la Copa del Món, el futbolista va declarar que el seu somni era triomfar vestit de blaugrana; no contemplava sortir del Barça. Ara, per primera vegada, confessa que el seu futur pot estar lluny del Camp Nou. En un acte en el qual ha sigut presentat com a nou ambaixador de Jeep juntament amb el seu company de selecció Cuadrado, Mina ha demanat jugar en un "equip on estigui tranquil i tingui minuts". Malgrat tot, ha aclarit que encara no sap on jugarà, si a Barcelona o en un altre conjunt.

Moments difícils

"Vull prendre la millor decisió, però estar tranquil és el més important. Vull el millor per a la meva vida. Vaig complir un somni arribant al Barcelona, però aquest any he tingut moments molt difícils", ha explicat el colombià mentre recordava la seva primera temporada com a blaugrana. "Hi va haver moments difícils que van ser de molta tristesa per a mi perquè ho vaig passar molt malament. Van ser moments en què jo creia que tot sortiria com jo pensava, però no va ser així".

Yerry Mina ha parlat del seu baix estat anímic i de com això va acabar afectat el seu futbol. "Fins i tot en alguns moments vaig sentir que tot s’ensorrava. Vaig sentir que no em sortia res, ni fer una passada, ni en l’entrenament, sentia que no em sortia res", ha confessat. Perquè el cafeter va passar de ser el millor defensa del Palmeiras a no comptar per a Valverde i veure els partits des de la grada. "Quan no anava ni a la banqueta, no era ni opció, començava a entrenar-me només a casa. Es difícil veure els companys i mirar els partits per televisió. Llavors va ser un moment complicat que no desitjo a cap jugador", ha confessat.

Colòmbia, la millor medicina

El central blaugrana ha aprofitat l’acte per respondre les crítiques del seu joc amb el Barcelona i ha explicat que "estava nerviós en el primer partit perquè no havia jugat gens, absolutament gens". Però al final la seva selecció li ha canviat l’ànim i l’ha convertit en heroi nacional. "Déu m’ha donat l’oportunitat de seguir endavant i demostrar per a què estic fet".

Notícies relacionades

Per això està tranquil. Sap que no ha de demostrar res i vol acabar de disfrutar de les vacances abans de decidir el seu futur. A més, després del que ha viscut aquesta temporada, només pensa a ser feliç jugat a futbol. "Jo sempre provaré de fer el millor possible per a mi, per al meu equip. Espero, on em toqui, sigui alBarcelona o si em toca marxar, fer-ho de la millor manera, però de moment soc feliç alBarcelona", ha destacat.

Sobre el fitxatge de Lenglet ha manifestat que el francès arriba al club "per les seves condicions, perquè s’ho mereix i pel que hem vist d’ell". Ara "només queda compartir moments amb ell, aprendre’n i desitjar-li tota la sort del món".

Temes:

Yerry Mina